ŠARIĆ TRAŽI DOGOVOR SA DRŽAVOM: Nudi 20.000.000 evra da mu ukinu pritvor!

- Još od hapšenja on tvrdi da su mu sve smestili tajkuni, političari i policajci. Sada kaže da je spreman da sve ispriča: "Kažite tužiocima da neću više da ćutim. Neću nikog da štitim. Znaće do detalja ko, kad i koliko para je uzeo od mene", bile su doslovce Darkove reči upućene advokatima - tvrdi jedan od Šarićevih saradnika

  • 58

Kako bi se branio sa slobode, Darko Šarić koji je optužen za šverc 5,7 tona kokaina i pranje 22 miliona evra od prodaje narkotika, ponudiće sudu kauciju od od 20 miliona evra kako bi se branio sa slobode.

Kako piše "Informer", osim najveće kaucije u istoriji Srbije, Šarić će preko advokata za ukidanje pritvora ponuditi detalje o poslovnim kombinacijama koje je imao sa vlasnikom "Delte" Miroslavom Miškovićem, kao i informacije o ljudima iz političkog vrha i biznisa sa kojima je prao milione.

- Još od hapšenja on tvrdi da su mu sve smestili tajkuni, političari i policajci. Sada kaže da je spreman da sve ispriča: "Kažite tužiocima da neću više da ćutim. Neću nikog da štitim. Znaće do detalja ko, kad i koliko para je uzeo od mene", bile su doslovce Darkove reči upućene advokatima. Ne znam na koga je konkretno mislio, ali je pomenuo velikog tajkuna koji je već hapšen i kome se sudi. Očigledno je aludirao na Miškovića... - prenosi izvor.

Foto: AP/Marko Drobnjaković Foto: AP/Marko Drobnjaković

Šarićev advokat Radoslav Baćović nije komentarisao ova saznanja, ali je rekao da garantuje da će "sledeća ročišta biti izuzetno interesantna".

Stručnjaci pak smatraju da bi prihvatanje Šarićeve kaucije bio ozbiljan rizik za državu.

- Ako se prihvati, to može značiti da se opraštamo od suđenja. Plašim se da se Šarić neće vratiti u sudnicu. Šef narko-klana ne ceni mnogo novac jer ga nije zaradio - kaže direktor Instituta za kriminološka ipitivanja Dobrivoje Radovanović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da bi ovakvo prihvatanje kaucije bilo pranje para.

- Ako država prihvati Šarićeve pare, a potom se ispune uslovi da se jemstvo vrati, onda će taj prljav keš zapravo biti "opran". Država ne sme da bude saučesnik u pranju para - kaže Nikolić i dodaje da je Šariću "odbrambena taktika" napadanje biznismena i policije.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa M.

    24. januar 2015 | 07:56

    Licno coveka ne smatram krivim. Nikoga nije silom terao da se drogira. Umesto da drzava nastavlja sa sudjenjem delotvornije je da ukoliko Saric ima dokaze kada, kome, koliko uzme te dokaze, da coveku status svedoka saradnika i pohapsi prljave pokiticare, policajce i ostale. Vise ce biti koristi od toga po narod nego samo njega drzati u zatvoru jer ce se ako vec nije pojaviti novi Saric.

  • Dare 69'

    24. januar 2015 | 08:58

    Sve ce to na kraju biti ,,tresla se gora, rodio se mis''. Ako ga puste, drzava postaje direktan saucesnik a ako ga ne puste, nece imati dokaze protiv ostlih saucesnika. Uglavnom i dalje ostaje da je mafija jaca od drzave.

  • B.B.

    24. januar 2015 | 08:23

    Lepo, drzava treba da mu oduzme te pare, dok ne dokaze kako ih je zaradio, i da nastavi postupak protiv njega i njemu slicnima, isto kao i do sada.... :-((

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA