VANREDNA SITUACIJA SE ŠIRI SRBIJOM: Poplave nastavljaju da prave probleme!

Novi talas poplava na jugu Srbije naneo je veliku štetu u Trgovištu i delu opštine Bosilegrad i u tim gradovima proglašena je vanredna situacija

  • 1

Posle Vranja i Vladičinog Hana, vanredna situacija zbog poplava uvedena je i u Trgovištu i delu opštine Bosilegrad, a načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić kaže da se reke na jugu Srbije povlače u korita i stanje postepeno stabilizuje.

JEZIV I POTRESAN VIDEO: Evo kako bujica nosi sve pred sobom - mostove, bandere, drveće...

Marić je u izjavi Tanjugu kazao da je u Trgovištu jedan most usled bujičnih tokova porušen i da su putni pravci dosta oštećeni, tako da je potrebno angažovanje svega onoga čime opština raspolaže kako bi se život doveo u normalne tokove.

Vanredna situacija je proglašena i u delu opštine Bosilegrad, a kako je naveo Marić, kada se proglasi vanredna situacija mnogo se lakše angažuju kapaciteti i privatnih i javnih preduzeća i sva mehanizacija se upućuje tamo gde je najpotrebnije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Prema njegovim rečima, u Vranjskoj Banji je pričinjeno dosta štete, Gradski štab za vanredne situacije Vranja je u obilasku svih ugroženih objekata, a šteta će biti procenjena kada se voda potpuno povuče.

Marić dodaje da je najveća šteta pričinjena na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu, ali i na objektima u Vladiničinom Hanu iz kojih su ljudi morali da budu evakuisani.

Generalno na jugu Srbije, naveo je Marić, voda se povlači u korita, stanje se postepeno stabilizuje, a ekipe Sektora MUP-a za vanredne situacije su celog dana angažovane na crpljenju vode iz objekata u svim ugroženim mestima.

- Sigurno to neće moći tokom sutrašnjeg dana potpuno da se revitalizuje, ali ide u tom dobrom pravcu. Svi su ovog puta zaista nekako mnogo ozbiljnije shvatili ovu situaciju i bolje se organizovali nego u nekim prošlim godinama - zaključio je Marić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA