PARLAMENT UKRAJINE: Rusija je državni agresor!

Parlament je odlučio da definiše samoproglašene Republike na istoku Ukrajine za "terorističke organizacije" i uputio apel međunarodnoj zajednici za dodatnom vojnom neoružanom pomoći

  • 8

Ukrajinski parlament usvojio je danas izjavu kojom se Rusija definiše kao država agresor, što bi moglo da otvoriti put za posledice po međunarodnom pravu.

Poslanici ukrajinskog parlamenta takođe su pozvali na međunarodnu pomoć i jače sankcija prema Rusiji, prenela je agencija Rojters.

- Pravno priznanje (Rusije) kao države agresora povlači posledice koje su predviđene Rezolucijom UN 1974. i Poveljom UN - rekao je lider radikala Oleh Laško koji je član vladajuće koalicije, uoči današnjeg glasanja u parlamentu.

Ukrajinski parlament je odlučio da definiše samoproglašene Republike na istoku Ukrajine za "terorističke organizacije" i uputio apel međunarodnoj zajednici za dodatnom vojnom neoružanom pomoći i uvođenje jačih sankcija protiv Rusije.

Povodom tih stavova ukrajinskog parlamenta, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova ocenio je da je reč o "apsolutno neodgovornoj izjavi i nepromišljenom aktu", čime se ometa napredak u traženju preko potrebnog kompromisa u Ukrajini, prenela je agencija Tas.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    28. januar 2015 | 07:43

    PARLAMENT PUN NACISTA. AKO VAM RUSI ULETE !!!!.....DAĆE BOG. NI AMERIKANCI VAS NEĆE SPASITI. GOMILA BANDITA POTPLAĆENA DOLARIMA DOK IM NAROD GRCA U BEDI.

  • peca

    28. januar 2015 | 06:47

    Pa sta cekate,sto ne objavite rat rusiji,ako ste tolko sigurni...

  • СЛАВА БОГУ

    28. januar 2015 | 06:24

    Е сад почиње прави РАТ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA