OVDE MOŽETE DA POGINETE: Na ovoj raskrsnici 550 vozača prošlo kroz crveno! (FOTO)

Valjevska policija je za dva meseca na ovoj raskrsnici zabeležila 538 prolazaka kroz crveno, 173 vozača je dobilo kaznu zbog nepropisnog prestrojavanja, a preostali prekršaji su napisani zbog vožnje neregistrovanih vozila i nedozvoljenog preticanja

  • 4

Za dva meseca skoro 550 vozača je samo na jednoj raskrsnici u Valjevu prošlo kroz crveno svetlo!

Na raskrsnici koja je pokrivena video nadzorom koji snima saobraćajne prekršaje, za dva meseca čak 835 vozača je prekršilo zakon, a među njima dominiraju oni koji su na najprometnijoj raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice u centru Valjeva prošli kroz crveno svetlo.

- Video nadzor je postavljen krajem novembra i ima osam kamera koje pokrivaju četiri pravca na toj raskrnici i automatski registruju svaki prolazak na crveno svetlo. Kazne nisu pošteđeni ni oni koji se prestroje u jednu traku, a onda promene smer, kao ni vozači koji automobile zaustave na pešačkom prelazu. Za njih su predviđene mandatne kazne. Sistem video nadzora urađen tako da ne postoji mogućnost da se prolazak na crveno svetlo obriše iz sistema, tako nema načina da se izbegne podnošenje prekršajne prijave ili prekršajnog naloga za učinjeni prekršaj- kaže načelnik saobraćajne policije u Valjevu Predrag Radosavljević.

Foto: Predrag Radosavljević Foto: Telegraf

Valjevska policija je za dva meseca na ovoj raskrsnici zabeležila 538 prolazaka kroz crveno, 173 vozača je dobilo kaznu zbog nepropisnog prestrojavanja, a preostali prekršaji su napisani zbog vožnje neregistrovanih vozila i nedozvoljenog preticanja. Za one koji su prošli kroz crvenom predviđena je nočana kazna od 15.000 do 30.000 dinara i zabrana vožnje u trajanju od najmanje tri meseca.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zile

    28. januar 2015 | 19:36

    Losa signalizacija, velika raskrsnica, semafor samo sa leve strane, nema ni onaj uslovno za desno, a kamoli semafor iznad puta... Nije ni cudo...

  • sasa

    8. mart 2015 | 03:00

    Problem sa tom raskrsnicom je prevelika opterecenost a svetla se prebrzo menjaju tako da ako udjes kao drugi u raskrsnicu uvek izlazis na crveno. Oni to dobro znaju i ovo je cisto reketiranje valjevskih vozaca. Retko je ovde pisan vozac koji je zaista prosao na cisto crveno. Umesto sto se hvale koliko su "nahvatali" prekrsaja bolje neka rese signalizaciju. Ljudi su ogorceni ovom pljackom. A inace ne pamtim da se u toj raskrsnici desila neka nezgoda.

  • boca

    28. januar 2015 | 18:45

    Extra... Kad vec imas vozacku nisi je dobio na polaganju u sumi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA