Koka Kola ulaže 3,8 miliona evra u Srbiju!

- Uspostavljanjem Centra za proizvodnju sokova i zahvaljujući uvođenju najmodernije proizvodne opreme, bićemo u mogućnosti da ostvarimo svoju dugoročnu viziju u kategoriji sokova - kaže generalni direktor kompanije "Coca-Cola Hellenic Srbija" Ramon Vajdinger

  • 6

"Coca-Cola" sistem u Srbiji (Coca-Cola Hellenic i kompanija Coca Cola) uložiće 3.8 miliona evra u proizvodne i kapacitete za skladištenje u cilju pokretanja najsavremenijeg pogona za proizvodnju sokova u Beogradu. Ova ulaganja, kao i uvođenje nove linije koja može da proizvodi kompletan asortiman kartonske aseptične ambalaže od 0.5 do 1.5l , omogućiće sistemu da uspostavi Centar za proizvodnju sokova u beogradskoj fabrici, sa već dogovorenim izvozom u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku, Mađarsku i Poljsku. Zahvaljujući ovom procesu, u Beogradu će biti otvoreno 80 novih radnih mesta.

U okviru planiranih promena u infrastrukturi proizvodnje sokova, aktivnosti fabrike "Fresh&Co." u Subotici biće integrisane u novi Centar za proizvodnju sokova u Beogradu. Očekuje se da ceo proces bude završen do kraja 2015. godine.

- Ovim potezom kompanija potvrđuje svoju posvećenost daljem rastu u Srbiji. Uspostavljanjem Centra za proizvodnju sokova i zahvaljujući uvođenju najmodernije proizvodne opreme, bićemo u mogućnosti da ostvarimo svoju dugoročnu viziju u kategoriji sokova - naglasio je generalni direktor kompanije "Coca-Cola Hellenic Srbija", Ramon Vajdinger.

Kompanija žali što će ovaj proces uticati na pojedina radna mesta u subotičkoj fabrici, uglavnom onih zaposlenih koji odluče da ne pređu u Beograd. Svim zaposlenima biće ponuđena mogućnost da se prijave za nova radna mesta koja će biti otvorena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

 

Kompanija će im pomoći pri preseljenju kroz podršku u obezbeđivanju smeštaja tokom prelaznog perioda. Zaposlenima na čija radna mesta će ovaj proces uticati biće ponuđena kompletna podrška, uključujući pomoć u traženju novog posla i otpremnine koje su veće od onih propisanih zakonom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Александар Џунић

    28. januar 2015 | 17:34

    Кад неко чује да се улажу паре у Србију, може да помисли да ће неко донети кофер пара и оставити га Србији да те паре раздели сиротим грађанима. А то треба гледати као на вест, да се неко појавио са већим багером, којим ће да накопа 10 пута по толико из Србије у наредних неколико година.

  • Su021

    28. januar 2015 | 16:24

    Kad citam vesti,ucini mi se da zivim u Norveskoj. A mi beda sacuvaj boze....

  • Iluminati

    28. januar 2015 | 21:21

    Ulaze tim sto kupuje sve izvore pijace vode u Srbiji. A ima ih puno. I onda ima da zavisimo kd Amera , jer ce se budici ratovi voditi oko pijace vode sigurno. Kola svugde pk svetu kupuje izvore pijace vode, jer znaju kako mogu da vladaju. Jer je voda glavna coveku za zivot , kakva nafta , itd...., voda je zivot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA