ONA JE NAJGLASNIJI PROTIVNIK VAKCINACIJE: Upoznajte Slađanu Velkov, "doktorku" koja vas savetuje da gledate u sunce i izlečite se! (FOTO)

Ova samozvana doktorka uprkos optužbama i dalje nastavlja nesmetano svoj "rad". Iako nema validnu dozvolu za rad, niti je član Lekarske komore Srbije, ona i dalje nastavlja da "savetuje" one kojima je pomoć potrebna

Jedna od najkontroverznijih ličnosti u Srbiji ovih dana je Slađana Velkov, koja za sebe navodi da je doktor, i koja je na Fejsbuku napravila svojevrsni pokret protiv vakcinacije dece u Srbiji. njenom uticaju na internetu dovoljno govori podatak da jedna njena Fejsbuk grupa ima više od 38.000 članova, a druga 25.000.

Ona se pored toga što zagovara ukidanje obavezne vakcinacije, propagira i bezgrešno začeće pomoću sirove hrane, gledanja u sunce i hodanja bez čarapa, tvrdi da ženama mesečni ciklus nije potreban, a za lečenje dece od autizma preporučuje ispijanje hemikalije MMS, koja je po sastavu slična običnom izbeljivaču.

O njenom delovanju je zvanično prvi u Skupštini Srbije progovorio poslanik DS-a Dušan Milisavljević, koji je izjavio da Fejsbuk koristi organizovana grupa koja "seje strah protiv vakcina na Balkanu", ne samo u Srbiji već i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Makedoniji, i da njeni "predvodnici menjaju sedište da ne bi bili locirani", i pomenuo dr Slađanu Velkov, za koju je rekao "da nema licencu kao doktor".

Foto: Facebook/Sladjana Velkov Foto: Facebook/Sladjana Velkov

Inače, prema našem zakonodavstvu, za lažno predstavljanje njoj preti prekršajna i krivična prijava. Ona uprkos optužbama i dalje nastavlja nesmetano svoj "rad", iako nema validnu dozvolu za rad niti je član Lekarske komore Srbije, ona i dalje nastavlja da "savetuje" one kojima je pomoć potrebna.

KAD PROČITATE OVO, VAKCINISAĆETE DETE: Potresna priča čuvenog pisca nateraće vam suze na oči

Ona redovno koristi svoje Fejsbuk profile kako bi promovisala navodnu štetnost vakcina, pa tako na njenoj stranici možete naći tekstove koje imaju naslove "Kriminalci sa vakcinama", "Vakcina izaziva leukemiju", "Vakcinisani šire zarazu malih boginja" i slično.

O slučaju i radu ove "doktorke" se zainteresovalo i Republičko javno tužilaštvo, koje je saopštilo da je dobro upoznato sa radom "doktorke" Velkov. Njenu dokumentaciju prosleđena je Tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala pri Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, čija je i nadležnost da se bavi ovakvim slučajevima.

Foto: Facebook/Sladjana Velkov Foto: Facebook/Sladjana Velkov

Slađana Velkov je odgovarajući na optužbe istakla da je studije završila u Nišu i Skoplju gde je i dobila diplomu, da u Srbiji ima potvrdu Ministarstva zdravlja i ekologije o položenom državnom ispitu i izdatoj licenci za rad, kao i da nije zaposlena, pa da zbog toga ne obnavlja licencu.

VAKCINIŠITE DECU, ZARAZE IH MOGU UBITI: Ovo su KAZNE, ako to ne uradite!

- Od 2006. godine nisam zaposlena, pa mi licenca nije ni potrebna i ne obnavljam je - navela je Velkov u pisanoj izjavi medijima reagujući na izjavu poslanika Demokratske stranke Dušana Milisavljevića da ona "nema licencu kao doktor".

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Grant Cochrane Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Grant Cochrane

Kako je navela, pobornik je zdrave ishrane i neobavezne vakcinacije, da svoja saznanja o zdravom životu altruistički i besplatno deli sa istomišljenicima i da je održala više od 300 besplatnih predavanja, novinskih intervjua i radio i TV gostovanja u Saudijskoj Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Australiji, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH.

Podsetimo, srpski medicinski stručnjaci iz oblasti vakcinacije ocenili su da je "apsurdno" u 21. veku diskutovati o obavezi vakcinisanja dece. Svi su jednoglasni u tome da je vakcina najjednostavniji, najefikasniji i najbolji način zaštite od zaraznih bolesti i da lekarska struka mora da informiše roditelje o značaju vakcinacije.

Foto: Facebook/Sladjana Velkov Foto: Facebook/Sladjana Velkov

Direktor Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Dragan Ilić izjavio je da je obuhvat dece vakcinacijom iznad 90 odsto, a da je cilj da 95 odsto dece bude vakcinisano.

- Postoji jedan broj vakcina koje imaju nižu obuhvatnost. U ovoj godini, obuhvat dece vakcinisane MMR vakcinom (protiv morbila, zaušaka i rubeole) je nešto niži - istakao je on, povezujući to sa pojavom epidemije malih boginja u Srbiji.

Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia Foto-ilustracija: Profimedia/Oredia

On je ocenio da je struka zatajila i da roditeljima mora da se ukaže na značaj vakcinacije a ne da se oni informišu o tome putem društvenih mreža. Predsednik Lekarske komore i infektolog Dragan Delić rekao je da je raspravljati o tome da li treba vakcinisati decu isto kao pričati o tome da li može da se živi bez vode i hrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    14. februar 2015 | 23:33

    Treba mi najiskrenije jedno objasnjenje...kako nauka koja uspeva da genetski modifikuje, da leti u u kosmos, da pravi najsavrsenije mikrocipove ne moze da izleci gomilu bolesti. Dijabetes, HIV, Rak, Parkinson...i.t.d...da li mi stvarno trebamo da verujemo da oni to ne mogu? Da li mi trebamo da verujemo da su oni veoma humani i da milijarde dolara trose na istrazivanja ali eto ne mogu da nadju lek...Da uzimaju milijarde na kvazi lecenja koja na kraju nemaju rezultat osim pacijenta koji je unisten? da li trebamo da verujemo da oni vise vole nas od svog profita? Molim nekog kompetentnog da mi odgovori...hvala

  • sanja

    14. februar 2015 | 22:09

    Ovu šarlatanku treba kirivično goniti, jer direktno radi protiv zdravlja naše dece i nacije. Dosta mi je više tog "lečenja" suncem, presnom hranom, raznih internet dijeta sa kupsunim i mesnim danima, jednostavno sve to je poigravanje za zdravljem. Imam utisak da takve osobe iz nekog ekonomskog ili psihološkog razloga sve to rade, željne pažnje, i da one (nije nemoguće) nisu ni svesne posledica svog delovanja. Da li Slađana Velkjov zna koliko je snmanjena smrtnost dece zbog vakcina, koliko je opakih bolesti iskorenjeno? Roditelji, molim vas, nemojte da slušate takve nadrilekare, ako zaista želite dobro svojoj deci.

  • Apolitičan_lik

    14. februar 2015 | 21:38

    Omiljena grupa dotične je U2, a pesma "Stairing at the sun". Činjenica je da se treba vakcinisati, nisu li na taj način takoreći iskorenjene mnoge bolesti, ali i kada se dete vakciniše zna se kakvog zdravstvenog stanja za koje vakcine ono mora biti da ne bi nastale naknadne komplikacije. Naravno ima i farmako industrija načina da pokuša da profitira u nekim situacijama, setimo se skorašnje situacije sa vakcinama protiv H1N1svinjskog gripa, i priča kako se šta radilo. Usput, priča se o vakcinaciji a gase Torlak??? Pa da kupujemo skuplje iz inostranstva, umesto da imamo radna mesta, stručnjake i proizvodnju??? Strašno šta kod nas sve ima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA