Vozač koji je obogaljio celu porodicu pušten na slobodu za 400 evra! (FOTO)

Vozač BMW-a koji je pri velikoj brzini prešao u suprotnu traku i izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su Milutin Sretković i njegova supruga ostali invalidi, a njihova deca teško povređena, platio je za ovo krivično delo više nego simboličnu cifru

  • 27

Tutinac Milutin Sretković zadobio je povrede zbog kojih je ostao nepokretan u saobraćajnoj nesreći koju je u martu prošle godine izazvao Zijad Hot. Tom prilikom teško su povređeni i Milutinovi žena i deca, a Hot je prošao gotovo nekažnjeno.

Prema Milutinovim rečima, bahati vozač je njega i njegovu suprugu načinio invalidima za ceo život, a tužilac mu je "sredio" da se izvuče sa kaznom od 50.000 dinara.

- Supruga i ja smo imali višestruke prelome nogu i ruku. Urađeno nam je nekoliko operacija i ugrađene su nam metalne pločice koje povezuju kosti. Da sve bude gore, taj vozač je ležao između nas na intenzivnoj nezi, ali čak ni tad nije pokazivao nikakve znake kajanja - priča Milutin, koji je vojno lice.

Ovaj nesrećni čovek iz Tutina navodi da će ostati bez posla, jer se nalazi u invalidskim kolicima i poručuje: "Teško nama kad nam ovakvi sude i presuđuju za šaku evra!"

Pola godine nakon stravičnog udesa, koji se dogodio 6. marta u Novom Pazaru, vozač BMW-a koji je prešao u suprotnu traku, naleteo na automobil Sretkovića i skoro potpuno ga uništio, nagodio se sa tužilaštvom, tako što je priznao krivicu i uplatio 50.000 dinara u dobrotvorne svrhe.

Foto: Informer Foto: Informer

- Iako se radi o teškom ugrožavanju saobraćaja, tužilac Jovan Milanović nije doneo odluku o zadržavanju vozača u trajanju od 48 sati. Skoro godinu dana je prošlo, a nisam dobio ni poziv za saslušanje, već sam od prijatelja koji rade u sudu saznao da je optuženi sklopio nagodbu - objašnjava Sretković.

On je tada pozvao tužioca i pitao ga o čemu se radi.

- Bio je vrlo arogantan i drzak. Rekao mi je da je njegova odluka bila takva i da je tu kraj priče, a onda me pitao šta ja imam od toga da Zijad Hot ode u zatvor! Posle toga me je uputio da pokrenem parnicu za naknadu štete - u neverici priča Sretković.

Foto: Informer Foto: Informer

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    10. februar 2015 | 21:30

    Nemam reci,a ipak moram nesto da kazem...bedna smo drzava,nema nam ravne...u americi bi ovaj gulio bar 25 godina,a ovde ga pustili za 50000...bruka i sramota... joooj,kada bi objavili sve pogano sto imam da kazem,zauzeo bih celu stranicu komentara!!

  • nn

    10. februar 2015 | 21:38

    Stici ce njega kazna kad-tad. Zao mi je porodice.

  • Dr

    10. februar 2015 | 21:31

    Ma treba ga još poslati na rehabilitaciju o trošku države

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA