NOVA DRAMA SRPSKIH RADNIKA U SIBIRU: Hoće da se vrate kući, gazda im ne da!

Posle tragedije u Sibiru, u kojoj su poginula šestorica srpskih državljana, veliki broj radnika želi da ide kući i napusti gradilište u na poluostrvu Jamal, ali im rukovodstvo firme to ne dozvoljava

  • 11

- Ne možemo da se vratimo kući jer su pasoši kod gazde. Posao je pogođen i mora da se uradi po ugovoru, ma koliko radnici bili nezadovoljni i uplašeni zbog novonastale situacije - priča radnik "Velestroja", na severu Sibira, gde je juče bilo - 25 stepeni, što se računa kao dan dobar za rad.

Ispred ove firme juče se okupilo 80 njenih radnika, koji su zapalili sveće za Marka Matijevića (22) iz Batajnice, Branislava Arsića (22) i njegovogstrica Miroslava (29) iz Zemuna, Dragana Marjanovića (49), Slavišu Kadića (55) iz Leposavića i Čedu Bogunovića (56) iz Nove Pazove.

ZBOG TRAGEDIJE U SIBIRU: U četvrtak dan žalosti!

Okupljeni su izrazili i revolt, optužujući rukovodstvo firme da ih vara i ne poštuje ugovor.

- Oni se bogate na našim leđima. Ugovor su ispoštovali samo prvog meseca. Izmišljaju neke kazne, a ne isplaćuju sibirski dodatak, koji je 20 odsto - kaže radnik Sava Rakić.

Foto: mchs.gov.ru/ Foto: mchs.gov.ru/

Prema rečima radnika, do njih je stiglo nekoliko verzija o uzroku tragedije. Prema jednoj, vatra je buknula u prostoriji gde se suše odela radnika, a po drugoj, požar je izazvao opušak, uprkos zabrani pušenja.

U Sibiru se i dalje nalazi Lazar Arsić iz Zemuna, koji je u ovoj tragediji izgubio sina Branislava (22) i brata Miroslava (29). 

ISPOVEST MAJKE IZGORELOG SRBINA: Izgubila sam sina i devera, muža mi čuvaju da se ne ubije

Nesrećni čovek je iz bolnice vraćen na gradilište, ali, kako kažu njegove kolege, samo ćuti i ponavlja "oni nisu mrtvi, neću ni sa kim da razgovaram dok mi ne dovedete sina i brata".

- Ne mogu da ga pošalju za Beograd, jer se boje da će se ubiti ako ostane sam. Poslaće ga kući čim mu nađu pratnju - kaže jedan od Lazarevih kolega.

TRAGEDIJA U SIBIRU: Gledao dok mu gore brat i sin!

(Telegraf / Izvor: Alo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gavrilo

    11. februar 2015 | 15:01

    Koji bolesni komentari na ovu tragediju Boze sacuvaj. Ovakve tragedije se nazalost dogadjaju svuda po svetu i nemaju nikakve veze sa Rusijom. Pokoj dusi nastradalima i saucesce njihovim porodicama.

  • bobi

    11. februar 2015 | 13:46

    Alo bre ko vam rece da idete u Rusiju da radite

  • Prkosna pesma

    11. februar 2015 | 20:33

    Kakvi komentari! Kakve veze imaju Rusi i Putin sa ovom tragedijom. To je dugogodisnji problem da ovi nesretnici idu tamo da zarade, a tretiraju ih neljudski jer nasi ljudi(ako se tako mogu nazvati) im to organizuju i zaradjuju na njima. I u nekoj skandinavskoj zemlji su bauljali po mocvarama, pisalo je o tome. Dakle OVDE nema nikakve kontrole za bahate poslodavce, pa ma odakle oni bili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA