STEFANOVIĆ POSETIO POVREĐENE: Tražiću pooštravanje kaznene politike za napade na policajce!

- Ne smemo dozvoliti da neko pomisli da može da poliva ljude benzinom i da ih pali, bilo da je reč o predstavnicima policije ili običnim građanima. Oštra kaznena politika treba da bude pravac koji će pokazati da Republika Srbija to neće tolerisati, jer napad na policiju je napad na državu - istakao je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova

  • 8

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je večeras policajce Milorada Dejanovića i Gorana Kovačevića koje je P. L. polio i zapalio benzinom prilikom intervencije na Starom sajmištu i tom prilikom je najavio da će tražiti pooštravanje kaznene politike za napad na policajce, jer je to napad na državu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Ne smemo dozvoliti da neko pomisli da može da poliva ljude benzinom i da ih pali, bilo da je reč o predstavnicima policije ili običnim građanima. Oštra kaznena politika treba da bude pravac koji će pokazati da Republika Srbija to neće tolerisati, jer napad na policiju je napad na državu - istakao je Stefanović.

Evo zašto se zapalio čovek na Starom sajmištu (FOTO)

Istakavši da je revoltiran i zgrožen ovim činom, Stefanović je naglasio da ovakvi postupci ne smeju proći nekažnjeno i da moraju biti najstrožije sankcionisani. Ministar je ukazao da je u situaciji kada se borimo da poboljšamo uslove rada policije, kako bi mogla efikasno da se izbori za bezbednost građana na ulicama, kada se smanjuje stopa kriminala, hapse narko dileri, kada se borimo protiv korupcije nedopustivo da ovakvi akti prođu bez najstrožije kazne.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Tražiću pooštravanje kaznene politike za sve koji napadnu policajca, jer ovo ne sme nikada više da se ponovi - poručio je Stefanović.

HOROR NA SAJMIŠTU: Polio benzinom, pa zapalio policajca i sebe!

On je izrazio nadu da će se povređeni policajci brzo oporaviti ukazavši da će jedan od njih uskoro postati otac.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nadam se da će to dete dobiti oca koji će biti spreman i sposoban, zdravstveno oporavljen. Do tada će Ministarstvo unutrašnjih poslova voditi računa o porodicama povređenih policajaca - rekao je Stefanović.

POBESNEO ZBOG "PAUKA": Zapalio rampu, sebe i dva policajca!

Ministar je dodao da je napadač uhapšen i da je takođe povređen. Do incidenta je došlo oko 19.30 sati kada je, nezadovoljan što su radnici Parking servisa odneli vozilo, P. L. polio benzinom i zapalio ulaznu rampu Parking servisa na Starom sajmištu, pri čemu je plamen zahvatio i dvojicu pripadnika Policijske stanice Novi Beograd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdrav Razum

    12. februar 2015 | 07:56

    Nije on polio policajce već sebe. Policajci su samo nasrnuli na njega. Zašto bi neko plaćao 8 soma za pauka? Nisu nam ulice od dijamanata.

  • Baki

    11. februar 2015 | 23:25

    Kazne su dobre ali su policajci salonski, neobuceni, strasljivi a iznad svega zakon im je vezao ruke da uspesno obave odgovoran portao.

  • Goran

    12. februar 2015 | 16:59

    Gospodine Minister da li ste posetili izgorelog coveka da cuje te njegovo misljenje jer vasoj polici ne sme se verovati to sam iskusio na sebi 07-03-2013 vasa policija me upalila svoji nesavesnim i ne promisljenim postupcima a u javnost me prestavili ko da sam se ja polevao benzinom i da sam njih polevao sto je laz jer i ja nemam opekotine lica i tela sto ukazuje da se nisam polevao i samo zapalio .Povo ocisti te vasu policiju od ne savesnih i kriminalnih policajava pa onda trazi te postravanje zakona jer vasa policija je uvjek u pravu pod izgovorom napad na policiju ili odupiranje PRI hapsenj zao mi je sto ovo pisem Ali to je istina....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA