POSLE 15 SATI PREGOVORA: Putin objavio prekid vatre u Ukrajini!

Putinovo saopštenje o prekidu vatre usledilo je posle dugotrajnih razgovora u Minsku

  • 15

Prekid vatre na istoku Ukrajine počeće 15. februara, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin, tokom maratonskih pregovora u Minsku.

Putinovo saopštenje o prekidu vatre usledilo je posle dugotrajnih razgovora sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, predsednikom Francuske Fransoa Olandom i nemačkom kancalerkom Angelom Merkel u prestonici Belorusije.

-  Uprkos svim teškoćama u pregovaračkom procesu, uspeli smo da se dogovorimo o glavnim pitanjima. Potpisali smo dokument o primeni sporazuma iz Minska. Drugi dokument je izjava kojom predsednici podržavaju proces - rekao je Putin.

Pregovori su trajali gotovo 15 sarti, a kakva je atmosfera bila, najvbolje je opisala novnarka Raša tudej Irina Galuško: "Svaki put kada neko od lidera izađe iz sale, nastupi panika. Onda se ispostavi da su morali u toalet".

Pogledajte kako su tekli pregovori:

UKRAJINA NE PRIHVATA USLOVE: Proces pregovaranja i dalje traje!

Putin i Porošenko na samitu "poslednje nade" u Minsku

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs / BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markan

    12. februar 2015 | 11:58

    Ovako je i Sloba, kad god krene naš ofanziva, oni predlože pregovore...tapšu ga po ramenima i pričaju da je faktor stabilnosti itd...kompleks zapada, to imamo i mi, a i Rusi.Na kaju je Sloba dobio nepreglednu kolonu izbeglica, a potom i "majdan" .To čeka i Putina.

  • DD

    12. februar 2015 | 10:54

    NIŠTA OD TOGA

  • Lazarev grad

    12. februar 2015 | 11:34

    Ovo preslikano kao kod nas nekad, taman sabijemo u obruc turke ili albance kad onda primirije dok ne izadju iz obruca pa ponovo iz pocetka sve, sto ne bese lrimirije u pola oluje hrvatske peca se putin isto kao sloba... Seti te se 98god. Ucka proterana sa kosova ili opkoljena po planinama sporazum o povlacenju vojne sile oni se preko noci vrate na stare polozaje i posle bombardovanje ... Sve isplanirano... Ove ce teze da bombarduju ali ako su ih stvarno opkolili trebali su pricu da zavrse do kraja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA