Obeležena sedmogodišnjica požara u novosadskom kafiću "Laundž" (FOTO) (VIDEO)

U požaru, koji se dogodio 17. februara 2008. godine, preminuli su Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23), Branka Saković (23), Boris Bjekić (23), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23) i Vladan Dragović (27), a teške telesne povrede zadobili su Aleksandar Antić i Maja Milikšić

  • 1

Zamenik predsednika Skupštine Grada Novog Sada Miroslav Ilić danas je povodom sedmogodišnjice od tragičnog požara u kafiću "Laundž", u kom je život izgubilo osam mladih ljudi, položio venac na spomen - ploču kod ulaza u pasaž u Zmaj Jovinoj ulici broj 8.

U tom požaru, 17. februara 2008. godine, preminuli su Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23), Branka Saković (23), Boris Bjekić (23), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23) i Vladan Dragović (27), a teške telesne povrede zadobili su Aleksandar Antić i Maja Milikšić.

Ilić je tom prilikom rekao da uzrok takvih nesreća nisu pojedinačni slučajevi već "odsustvo kontinuiteta borbe i rada na razvijanju sistema vrednosti".

- To pre svega podrazumeva ličnu i društvenu odgovornost i to je ono što nama danas najviše nedostaje jer kada imamo jedan ovakav slučaj sa tragičnim posledicama mi njega moramo da posmatramo u kontekstu širih društveno - ekonomskih okolnosti, ali pre svega u kontekstu lične i društvene odgovornosti - rekao je Ilić.

Printskin: Tanjug/Davorin Pavlović Printskin: Tanjug/Davorin Pavlović

On je dodao da ima puno razloga koji utiču na takve nesreće i istakao da se još uvek raspravlja o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, kao meri koja bi doprinela povećala bezbednosti.

Prvooptuženi za izazivanje požara u kafiću "Laundž" Miloš Malešev iz Novog Sada osuđen je na 12 godina zatvora, suvlasnici lokala Tamaš Kolar i Srđan Bovan na po sedam godina, a Bojan Kulačanin, zbog pomaganja izvršiocu tog krivičnog dela, na zatvorsku kaznu od dve godine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JM

    17. februar 2015 | 15:43

    Jao Boze vec sedam godina. A cini mi se kao da je juce bilo. Neka im je laka crna zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA