SRBI, HRVATI I BOSANCI PROTESTUJU ZAJEDNO: Šta mislite, šta ih je ujedinilo?

Građani iz Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije sa zajedničkom mukom sastali su se u Zagrebu i odlučili da protestuju ispred banaka u zemljama regije

  • 24

Predstavnici udruženja građana - korisnika kredita u švajcarskim francima iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije sastali su se u četvrtak u Zagrebu gde su dogovorili zajedničko delovanje, a prvo od njih biće zajednički protesti ispred banaka u zemljama regije, izjavio je predsednik Udruženja korisnika kredita "Švajcarac" Kemal Duraković.

Po njegovim rečima, predstavnici udruženja iz ovih četiri zemlje potpisali su Sporazum o saradnji i zajedničkom delovanju, i razmenili su informacije i dokumentaciju.

- U narednim danima zajednički ćemo delovati. Isti dan održaćemo proteste ispred banaka u sve četiri zemlje, zapaliti sveće ispred banaka, i opet animirati sve državne institucije da se uključe u rešavanje našeg problema - kazao je Duraković.

Po njegovom mišljenju, ni fiksiranje kursa nije rešenje.

- I sa zamrznutim kursom korisnici kredita plaćaju puno veće rate i vraćaju mnogo više nego što su dobili novca kada su podigli krediti - naglasio je predsjednik UKK Švicarac.

Ocenjeno je kako je tokom sastanka u Zagrebu zaključeno kako je BiH daleko najviše otišla kada su u pitanju sudske presude korisnika kredita prema bankama.

- Od ove godine u BiH je doneseno 35 presuda u kojima je ugovor u CHF-u proglašen nevažećim i krediti se vraćaju u tzv. početno stanje gde korisnik kredita vraća samo onoliki iznos koliki je i podigao - zaključio je Duraković.

(Telegraf.rs / Izvor: N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA