IMATE DVA PROMILA? OPROSTITE SE S KOLIMA! Novi zakon o saobraćaju donosi dramatične novine

Predlog novog zakona o bezbednosti u saobraćaju predviđa, između ostalog, i da će kola moći da budu oduzeta i onima koji odbiju da se podvrgnu kontroli na alkohol ili psihoaktivne supstance

Ko bude vozio kola s više od dva promila alkohola u krvi, ostaće bez automobila!

Predlog novog zakona o bezbednosti u saobraćaju, koji će za dve nedelje biti potpuno završen i očekuje se da će veoma brzo posle toga ući u skupštinsku proceduru, predviđa, između ostalog, i ovakvu odredbu, a sve u cilju smanjenja broja nesreća na srpskim putevima.

Takođe, kola će moći da budu oduzeta i onima koji odbiju da se podvrgnu kontroli na alkohol ili psihoaktivne supstance, kao i vozačima koji upravljaju kolima, a da uopšte nemaju vozačku dozvolu.

Toksikolozi kažu da čoveku koji ima 90 kilograma dovoljne četiri čašice žestokog alkoholnog pića, pa da pređe granicu od dva promila alkohola u krvi. Zakon koji je sad na snazi za ovaj prekršaj predviđa kaznene poene, oduzimanje dozvole i novčanu kaznu, ali će se, ukoliko poslanici ne "sabotiraju" izmene zakona, bahati vozači koji su pijani seli za volan uskoro suočiti s mogućnošću da ostanu bez svog automobila.

Nova pravila, međutim, mogla bi da naprave poprilične probleme rentakar kompanijama i onima koji su nekom drugom dali ovlašćenje da vozi njihova kola. Naime, ta kola mogu biti oduzeta ako policija za njihovim volanom uhvati vozača koji je napravio neki od navedenih prekršaja, bez obzira na to što on nije vlasnik automobila, već vozi sa ovlašćenjem.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sramota

    23. februar 2015 | 07:16

    Ma vazii, ja stvarno ne pijem nikada a vozim. Niko nema pravo da oduzme neciju tudju imovinu, i nesto sto sam licno ja platio i zaradio, primjenjujte zakon kako treba, izbacite korumpirane policajce. Pa ce biti bolje!

  • Vlajko

    23. februar 2015 | 07:07

    A oni sto voze crne dzipove sa zatamljena stakla jel ce to da vazi i za njih ?

  • Tijana

    23. februar 2015 | 07:34

    Koga kuci uhvate sa alkoholom uzeti mu kucu !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA