KAKAV SKANDAL: Srpska crkva nije vlasnik Ostroga, tvrde Crnogorci!

- Na delu je državni i nacionalistički državni projekat. Siguran sam da danas nema naroda čija se prava toliko gaze kao što je slučaj sa Srbima u Crnoj Gori - kaže Budimir Aleksić, profesor na Cetinjskoj bogosloviji

  • 62

Vlasnik manastira Ostrog ne može biti Srpska pravoslavna crkva, ona može biti samo korisnik, tvrdi Mihailo Burić, profesor Univerziteta Crne Gore, član vladajućeg DPS-a i bivši gradonačelnik Podgorice.

Po njegovim rečima, vlasnik manastira može biti samo Opština Danilovgrad ili eventualno država. Zakon o kulturnim konceptima je danas tako koncipiran da država ima "odrešene ruke", pa može čak i da zabrani skup kod manastira ako proceni da to treba uraditi.

Suština svega je sprovođenje antisrpske ideologije i borba protiv srpskog identiteta i Srpske pravoslavne crkve, tvrdi on.

Krivična prijava za Amfilohija i SPC zbog Ostroga

- Na delu je državni i nacionalistički državni projekat. Siguran sam da danas nema naroda čija se prava toliko gaze kao što je slučaj sa Srbima u Crnoj Gori - izričit je Budimir Aleksić, profesor na Cetinjskoj bogosloviji.

I ranije su podizane optužnice protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i mitropolita Amfilohija. On je svojevremeno izjavio sledeće reči kletve:

- Ko srušio taj hram, Bog ga srušio, i njega i njegovo potomstvo i časni krst mu sudio!

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strvarno?

    25. februar 2015 | 11:10

    U tom sluchaju ni crnogorci u srbiji nisu vlasnici nichega. Oni su korisnici svojih kuca i imovina. Nebuloza.

  • NK * AK 47

    25. februar 2015 | 11:04

    Ajd , ajd ! Dvanaestoga maja , na dan svetog Vasilija Ostroškoga na litiji u Nikšiću pokazaćemo ovima DPS - fukarama koliko nas ima i koliko će nas najmanje biti u odbranu svete crkve !

  • DD

    25. februar 2015 | 10:55

    OPET OTIMAČINA . RASKOLNICI BI DA IZOKRENU I SVOJE KORENE. DJAVOLI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA