Pre bih išao u Albaniju da letujem nego da ratujem! Da li se slažete? (FOTO)

Lokalno stanovništvo je prijatno, poznaju engleski jezik a prirodne lepote su očaravajuće

Telegrafov tekst "VEROVALI ILI NE: Srbi ove godine navalili da letuju u Albaniji, evo i zašto" isprovocirao je mnoge od vas da u komentarima ispod teksta ostavite svoje mišljenje na ovu temu.

Neki brane ovu odluku, neki su protiv. Jedni negoduju jer Albaniju i dalje doživljavaju kao našeg neprijatelja, druge ne zanima istorija, već rezonuju isključivo kroz novčanik - pristupačna im je cena, a plaže, bar na fotografijama, deluju divno.

Većina naših turista koji su odlazili na odmor u Albaniju došli su s pozitivnim utiscima, naročito jer tamo dobro poznaju engleski jezik. Evo šta kažu:

- Bio sam 2011. u Sarandi, verujte mi ljudi su svi ljubazni smeštaj je jeftin s plažom da skočiš s terase pravo u vodu, klopa okej, sve super, ima u blizini jedno mesto koje je poznato kao tri ostrva, pesak je beo sitan plaža prelepa, voda boli glava, imao sam osećaj da kao uopšte nisam u Albaniji - kaže čitalac Telegrafa pod nadimkom "Hey".

- Ja sam bio prošle godine i apsolutno je sve bilo u redu. S KV tablicama nikakvu neprijatnost nisam imao, naprotiv, puno su ljubazni i sasvim jeftini, dinar je sličan njihovoj valuti, 140 leka je 1 evro - piše "Žika".

Foto: Flickr/godo godaj Foto: Flickr/godo godaj

- Bila sam pre 3 godine, lepo letovanje, lep provod i gostoljubivi domaćini učiniće da se osećate kao dobrodošao gost - piše čitateljka "M.".

Zanimljiv je bio komentar čitaoca iz Tirane pod nadimkom "jkidd5" koji kaže:

- Zdravo! Izvinite što pišem na engleskom ali srpski ne znam. Samo želim da poručim ljudima koji imaju predrasude o Albaniji da je turistička ponuda sjajna i vredi nas posetiti. Putovao sam u mnogim zemljama Balkana, posetio sam i Srbiju i mogu reći da putovanja ruše sve barijere i zidove i stvaraju mogućnost odgoja boljih generacija.

Foto: Wikimedia/wstuppert Foto: Wikimedia/wstuppert

Ima i onih kojima se ne dopada ništa vezano za Albaniju:

-  Mi Crnogorci nemamo većih prijatelja do braće Srba, kao ni vi do nas. Većina novca kojeg ostavite kod nas se vraća direktno vama, jer mi u velikoj mjeri kupujemo vaše proizvode. Evo dok ovo pišem jedem Pardon štapiće i pijem Nektarov sok (oboje proizvedeno u bratskoj Srbiji). Naše ekonomije su uzajamno povezane, pa vi razmislite malo bolje prije nego odlučite gdje ćete da ljetujete. Svi mi imamo nekog svog u Srbiji, kao i vi u Crnoj Gori - kaže čitalac iz Crne Gore.

- I obraz bi pogazili samo d**e u more da umoče. Ostavljati pare ustašama i divljacima, podizati njihovu ekonomiju, srpska glupost nema granica - otpisuje "Valjevac 1308".

- Daleko im lepa kuća, nek idu bestraga sa svojim turizmom - u potpisu "GG".

- Nek vam tata tamo ide. I onda se čude kad se nešto desi. To je isto kao i kad bi Izraelci išli u Gazu. Bože, jesmo glup narod - "Slik".

Na sajmu turizma koji je održan prošle nedelje u Beogradu, Albanija je bila pravi hit za letovanje. Mnogi aranžmani su planuli u rekordnom roku.

VEROVALI ILI NE: Srbi ove godine "navalili" da letuju u Albaniji, evo i zašto!

Šta vi mislite? Čekamo vaše komentare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novosadjanka

    25. februar 2015 | 19:27

    Nebi isla nikako.Makar nikada vise ne videla more.

  • Nenad CANOVIC

    25. februar 2015 | 19:33

    Naravno da se neslazem! Pre bih RATOVO ZA SRBIJU I BRANIO SVOJ NAROD nego da dajem pare svojim neprijateljima!!!!

  • Srbin

    25. februar 2015 | 19:42

    Pre bih isao u Spaniju da letujem a za Albaniju me zabole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA