NE VREĐAJ PREDSEDNIKA DRŽAVE: Misici preti zatvorska kazna zbog ove pesme! (FOTO)

Tužilaštvo je saopštilo da je istraga pokrenuta protiv Bujuksaračove nakon što je advokat predsednika Turske podneo tužbu u novembru prošle godine zbog satirične pesme, koja je uzeta iz magazina i postavljena na njen profil na "Instagramu"

  • 22

Bivša mis Turske Merve Bujuksarač suočava se sa zatvorskom kaznom u trajanju do četiri i po godine prema optužbama da je putem društvenih mreža uvredila predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, javili su lokalni mediji.

Tursko tužilaštvo saopštilo je da je istraga pokrenuta protiv Bujuksaračove nakon što je Erdoganov advokat podneo tužbu u novembru prošle godine zbog satirične pesme, koja je uzeta iz magazina i postavljena na njen profil na "Instagramu".

Bujuksaračova, koja je bila mis Turske 2006. godine, nakratko je uhapšena tokom prošlog meseca. Ona je izjavila pred sudom u Istanbulu da nije nameravala da uvredi predsednika.

Prema njenim rečima, ona je kasnije uklonila pesmu sa profila jer ju je jedan od prijatelja upozorio da bi zbog toga mogla da bude krivično gonjena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Erdogana, koji je izabran za predsednika u avgustu, nakon što je bio premijer od 2003. godine, često nazivaju i "Bujuk usta" ili "Velikim gospodarem".

"Gospodareva pesma" kritikuje turskog državnika uz izmenjene reči turske državne himne.

Sud treba da donese odluku da li će pokrenuti proces protiv Bujuksaračove.

(Telegraf.rs / Izvor: Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA