USTAŠE ĆE ŠETATI ZAGREBOM: Policija odobrila skup stranačke vojske ''Hrvatske domoljubne snage''!

- Mladež A-HSP učestvovaće u osnivanju, postrojavanju i davanja zakletve stranačke vojske pod nazivom ''Hrvatske domoljubne snage'' dana 28. februara na 119. godišnjicu smrti dr. Ante Starčevića - stoji u saopštenju podmlatka proustaški nastrojene partije A-HSP

Zagrebačka policija dozvolila je skup na kome je proustaški nastrojena Autohtona-Hrvatska stranka prava (A-HSP) najavila "postojavanje" svoje stranačke "vojske", javljaju hrvatski mediji.

- Mladež A-HSP učestvovaće u osnivanju, postrojavanju i davanja zakletve stranačke vojske pod nazivom ''Hrvatske domoljubne snage'' dana 28. februara na 119. godišnjicu smrti dr Ante Starčevića - stoji u saopštenju podmlatka A-HSP-a.

O postrojavanju stranačke vojske govorio je i predsednik A-HSP-a Dražen Keleminec u skandaloznom istupu pred Prekršajnim sudom u Koprivnici, kada je ispred zgrade suda otpevao koljačku ustašku pesmu "Evo zore, evo dana", te poručio da će iza te pesme uvek stajati, podseća sajt indeks.hr.

- Uskoro ćemo imati i svoje domoljubne snage, koje ćemo postrojiti na Trgu bana Jelačića... ne mogu nam to sprečiti, to ćemo mi napraviti. Pravaštvo, hrvatstvo, za dom spremni - bile su reči kojima je Keleminec završio svoj "performans" pred sudom u Koprivnici.

Foto: Foter/Flickr/Indiawest Foto: Foter/Flickr/Indiawest

Kako se nezvanično saznaje, A-HSP je skup prijavio pod nazivom "Zakletva domovini i klubu hrvatskih domoljubnih snaga", i na tom skupu očekuje stotinak ljudi.

Ranko Ostojić, ministar unutrašnjih poslova, na konferenciji za štampu u utorak pomenuo je i taj skup.

- Za subotu je prijavljen jedan protest koji do sada nisam imao razloga zabraniti, iako će i tamo biti postrojavanja pa ćemo videti kako će to sve skupa izgledati. Ako bude potrebno, upotrebićemo ovlašćenja koje imamo na raspolaganju - rekao je Ostojić.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milko

    25. februar 2015 | 22:34

    Setaju oni tako od kolevke. Nacija zla.

  • Sergej Danilovič

    25. februar 2015 | 23:14

    Ha ha ha.mali kolindići odavno decenijama šetaju zagrebom.pa i Hitlera su 41 isto tako dočekali sa oduševljenjem

  • ja licno

    25. februar 2015 | 23:13

    Ma ko ih j**e.Manijaci bili,manijaci ostali.Mi samo treba da pazimo na nas narod koji zivi tamo,da njih niko ne dira..A za Hrvate me bas briga.Ja sam sa njima raskrstio 1991.god.Od tada o njima mislim kao i o"lanjskom snegu"..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA