Deca u Srbiji se drogiraju đubrivom za cveće koje može da se kupi svuda!

Sintetičke droge imaju višestruke negativne posledice za one koji ih konzumiraju kao što su lupanje srca, ošamućenost, udaraju na pluća, a neretko izazivaju i epileptične napade

  • 11

Sintetičke droge kao što su šarp, beli slez, crna trava, gold i biljni tamjan imaju i do 10 puta jače dejstvo od drugih psihoaktivnih supstanci, a ozbiljno prete mladima u Srbiji,a mogu se kupiti za "male" pare.

- Drugar i ja smo najopuštenije ušli u prodavnicu i uzeli kesicu spajsa na kojoj je pisalo "osveživač vazduha". Biljčice smo smotali u džoint i zapalili. Strašno se uradiš od toga, jefitno je, a radi vrh - kaže M.Đ. (17).

UMIREM, SAD JE KRAJ: Ispovest dečaka koji je pušio novu drogu

Same po se sebi one nisu opasne, ali problem je što se one prodaju poprskane hemijskim jedinjenjima koja predstavljaju veliku opasnost po zdravlje.

Lambe Đorejlijevski, šef odseka za prevenciju narkomanije PU Beograd, kaže da se ovi proizvodi prodaju u tzv. smart šopovima (prodavnice suvenira) kao veštačko đubrivo za biljke ili osveživači vazduha.

Ove biljke klinci u Srbiji puše umesto marihuane! Uskoro će biti zabranjene!

Mira Kovačević, direktorka specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj, napominje da su ove droge jeftine, kreću se od 1000-1300 dinara, a vrlo su štetne. Kako kaže udaraju na pluća i disajne organe, izazivaju ošamućenost i lupanje srca, pa čak i epileptične napade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marks

    27. februar 2015 | 12:53

    To govori da su nasa deca kreativna..na pogresan nacin,razume se..

  • Leoo

    27. februar 2015 | 12:49

    Malo mi sve ove price paraju usi!!!! Okoreli sam protivnik svih opijata!!! Ali ove price se sire pa ni ona deca koja ne znaju cime mogu da se ,,urade" sad znaju!!!

  • Sicer

    27. februar 2015 | 14:06

    Ortak mi srolao slez sa vutrom bez mog znanja.Duvam vutru preko 20 godina,ono sto sam doziveo to vece nikom ne bi pozeleo.Preziveo sam pakao,molio sam boga samo da me "pusti".Nema para za koje bi to sranje ikad vise duvao!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA