PUTINU ŽAO ŠTO SU UBILI NJEGOVOG NAJVEĆEG KRITIČARA: Lično ću nadzirati istragu!

Nakon ubistva u mafijaškom stilu koje je podsetilo na devedesete godine prošlog veka u Rusiji, službeni Kremlj je najavio detaljnu istragu i odbacio bilo kakvu umešanost u zločin

  • 44

Ruski opozicioni političar i bivši zamenik premijera Boris Nemcov ubijen je u Moskvi, u blizini Kremlja. Kako je preneo Rojters, ruska agencija Interfaks je javila da je Nemcov ubijen sa četiri hica iz vatrenog oružja u centru Moskve.

Putin je neposredno nakon brutalnog ubistva izrazio žaljenje, dok su SAD zatražile hitnu istragu zločina. Nemcov je najpoznatiji opozicioni političar ubijen u Rusiji tokom 15-godišnje vladavine predsednika Putina.

- Sjedinjene Države žale zbog brutalnog ubistva Borisa Nemcova i pozivaju rusku vladu da sprovedu hitnu, nepristrasnu i transparentnu istragu o okolnostima tog slučaja, kao i da osigura da odgovorni za zločin budu privedeni pravdi - stoji u saopštenju američkoga predsednika Baraka Obame.

Nakon ubistva u mafijaškom stilu koje je podsetilo na devedesete godine prošlog veka u Rusiji nakon raspada Sovjetskog Saveza, službeni Kremlj je najavio detaljnu istragu i odbacio bilo kakvu umešanost u zločin.

Ovde je ubijen Boris Nemcov, najoštriji kritičar Putina!

Putin je izrazio žaljenje zbog ubistva i lično preuzeo nadzor nad istragom. Prema njegovim rečima, ovde bi moglo da bude reči o naručenom ubistvu i "provokaciji" uoči velikog opozicionog skupa koji će se održati u nedelju u Moskvi. Ovaj skup je trebao da predvodi upravo Nemcov.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DM

    28. februar 2015 | 11:54

    Putin nije bas toliko glup da sam sebi skace u stomak. Ovo mi vise smrdi na americku rabotu

  • Ljilkana

    28. februar 2015 | 10:31

    Ubijen americki covek,sta li se oni busaju i traze istragu mnogo sebi dozvoljavaju

  • Suza

    28. februar 2015 | 10:57

    Ipak mi je najzesce, Obama trazi nepristrasnu istragu. Pa tamo im ginu crnci kao na ratistu, nemiri po ulicama, on ponekad prokomentarise. Nema zemlje u kojoj se nije dogodilo ubistvo vidjenijih ljudi. Gadafi je stradao na najsuroviji nacin od ovih istih dzihadista, koji su se otrgli kontroli pa nisam nigde procitala,da je osudio brutalnost. Pa zar nije Kenedi cuvan od strane najvecih agenata, pa je ipak ubijen. Putin sigurno nije glup covek, pa da dan pred protest smakne nekoga ko mu je opozicija, jer bi naisao na medjunarodnu osudu . Vesta namestaljka, pa ko poveruje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA