Da li ova mlada manekenka drži ključ za rešavanje ubistva Borisa Nemcova?

Ukrajinska manekenka Ana Durickaja (23) bila je zajedno s Borisom Nemcovim u restoranu na Crvenom trgu i zajedno su se vraćali kući kada je ubijen. Ona je saslušavana nekoliko sati u policiji i puštena je kući tek oko pet sati juče ujutro

  • 12

Ukrajinska manekenka Ana Durickaja mogla bi da bude ključni svedok u identifikovanju ubica ruskog opozicionog lidera Borisa Nemcova, u koga je u petak iz automobila u pokretu ispaljeno najmanje sedam ili osam metaka, od kojih su ga četiri pogodila u leđa.

Dvadesettrogodišnja devojka iz Kijeva bila je zajedno s njim u restoranu na Crvenom trgu i zajedno su se vraćali kući kada je ubijen. Ona je saslušavana nekoliko sati u policiji i puštena je kući tek oko pet sati juče ujutro. Prijatelji ovog para su sinoć rekli da strepe da ruske vlasti pokušavaju da dovedu manekenku u vezu sa, kako se veruje, političkim ubistvom.

- U svom bolu, ona je žrtva užasnih insinuacija. Ovo izgleda kao podmetanje - kažu oni.

Ko je ubio Borisa Nemcova? Postoje tri realne teorije (FOTO)

Mediji bliski Kremlju nagovestili su da uloga Durickaje mora da se ispita, a "Lajf njuz", onlajn-list blizak Putinu, izvestio je da je ona nedavno imala abortus i nagovestio da se par možda posvađao, a da za to nije imao nikakav dokaz. List citira "uglednog" državnog istražitelja, koji je, navodno, izjavio:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Devojka koja je bila u društvu s Borisom Nemcovim u trenutku ubistva je državljanka Ukrajine. Otkrili smo da je nedavno avionom iz Moskve odletela za Švajcarsku da bi abortirala. Ne isključujemo mogućnost svađe u njihovom privatnom životu - navodi ovaj izvor.

ATENTAT KOJI ĆE SRUŠITI PUTINA: Ovo je snimak ubistva njegovog najvećeg neprijatelja! (VIDEO)

Majka manekenke je sinoć izjavila da ju je ćerka pozvala telefonom sa lica mesta.

- Plakala je i rekla da je Boris ubijen. Bila sam šokirana. Mislim da sam joj rekla da sačeka policiju i odgovori na njihova pitanja - rekla je majka manekenke.

Printskrin:Youtube/LIFENEWS Printskrin:Youtube/LIFENEWS

Ona je potvrdila da je manekenka imala abortus.

- Da, znala sam za to, ali nisam raspravljala o tome ni s njom, ni s Borisom - dodala je ona.

Durickaja je zatrudnela u decembru 2013, a Nemcov joj je platio prekid trudnoće u Švajcarskoj. Nemcov je nekoliko godina bio u vezi sa Durickajom, a živeli su naizmenično u Moskvi i u ukrajinskoj prestonici Kijevu. Njihova prijateljica Julija kaže da su se upoznali pre tri godine i zaljubili jedno u drugo.

- Odmah su počeli zajedno da žive - dodala je ona.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    2. mart 2015 | 00:29

    Zar bi profi ubica ostavio živog svedoka....možda...namerno ili slučajno.A možda je "AMATETR".

  • Domoljub

    1. mart 2015 | 23:37

    Kriv je njen ljubavnik koji nije mogao da toleriš da vodi ljubav i sa njim i sa Nemcovim. Ovo je lak slučaj za Šarla Houmsa. Šala na stranu, sve je ovo smislila CIA. Neće im uspeti prevrat u Moskvi. Ne nikada.

  • Kristijan

    2. mart 2015 | 05:46

    Ja mislim da im posaljemo Stefanovica da im pomogne oko slučaja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA