POČINJE SRPSKI DAVOS: Kopaonik biznis forum okupio REKORDNIH 600 učesnika!

- Interesovanje za Kopaonik biznis forum, iz godine u godinu sve veće i veće. Kopaonik biznis forum je jedinstven dogadjaj u našoj zemlji, jer na jednom mestu u tri dana, okuplja sve značajne činioce koji svojim delovanjem utiču na srpsku ekonomiju - kaže predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović

  • 5

Na Kopaoniku počinje 22. Biznis forum koji će okupiti 600 učesnika i od kojeg se, prema najavama organizatora, očekuje da se vrlo jasno istakne neophodnost brzog restruktuiranja javnih preduzeća.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović je u susret Kopaonik Biznis forumu rekao za Tanjug da su javna preduzeća "kritična tačka" za uspeh strukturnih reformi.

Neke od tema će, dodao je, biti i rasprava da li je neophodna "labavija" monetarna politika u situaciji kada imamo fiskalno odgovornu politiku, kao i da li vlada, povećanjem fiksnih investicija, može pozitivno da utiče na ekonomsku aktivnost i rast privrede.

- Interesovanje za Kopaonik biznis forum, iz godine u godinu sve veće i veće. Kopaonik biznis forum je jedinstven dogadjaj u našoj zemlji, jer na jednom mestu u tri dana, okuplja sve značajne činioce koji svojim delovanjem utiču na srpsku ekonomiju - istakao je Vlahović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

U prilog tome govori i činjenica da će u naredna tri dana Kopaonik biznis forum okupiti rekordnih 600 učesnika, od premijera Aleksandra Vučića i članova njegovog kabineta, guvernera NBS, ambasadora, predstavnika medjunarodnih finansijskih organizacija, domaćih firmi i banaka, do najznačajnijih domaćih ekonomskih teoretičara i investitora iz Srbije i regiona.

Govoreći o tradicionalnom ekonomskom skupu čija je tema ove godine "Srbija 2015-30: Nova vizija industrijalizacije privrede i modernizacija društva", Vlahović je istakao da će ove godine na "srpskom Davosu" biti više od 100 panelista i oko 450 do 500 prijavljenih učesnika.

On je posebno istakao da Kopaonik biznis forum već godinama unazad promoviše brzorastuće kompanije, koje svoj rast i razvoj zasnivanju na inovacijama.

- Tako nešto je potrebno našoj zemlji, rast na inovacijama a ne rast koji se temelji na nekim drugim pretpostavkama", ocenio je predsednik SES. Kao i svake godine, SES će na kraju, trećeg dana "Kopaonik biznis foruma - objaviti "Kopaonik koncezus" koji će sadrzati sve zaključke foruma, najavio je Vlahović, izražavajući nadu da će taj "Kopaonik koncezus" biti jednako poštovan kao i prošlogodišnji.

FOTO TANJUG / NEMANJA JOVANOVIC FOTO TANJUG / NEMANJA JOVANOVIC

- Podsetiću, mi smo prošle godine ukazali na neophodnost strukturnih reformi, odnosno i reforme javnog sektora i ja sa zadovoljstvom mogu da kažem, da je najveći deo tih zaključaka upravo uključen u reformsku agendu rada vlade - primetio je Vlahović.

Organizatori 22. Kopaonik biznis foruma 2015. su SES i Udruženje korporativnih direktora Srbije.

UČESNICI

FOTO TANJUG / NEMANJA JOVANOVIC FOTO TANJUG / NEMANJA JOVANOVIC

Organizatori Kopaonik biznis foruma 2015. potvrdili su učešće premijera Vučića, guvernera NBS Jorgovanke Tabaković, ministara Dušana Vujovića, Kori Udovički, Ivana Tasovca, Aleksandra Antića i Snežane Bogosavljević Bošković, nekoliko državnih sekretara i pomoćnika ministara, kao i gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Potvrđeno je, takođe, i učešće velikog broja ambasadora i inostranih prestavnika, kao i predstavnika Delegacije EU u Srbiji, direktora Evropske banke za obnovu i razvoj, Svetske banke i predstavnika MMF-a, kao i drugih međunarodnih finansijskih institucija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista

    3. mart 2015 | 08:50

    Sramota me je kolimo ce nam dobro ici posle ovog....

  • ja

    3. mart 2015 | 09:09

    Ovi ce da nas izvuku !Naravno , bice kao i svih ovih godina ''uspesno''

  • ArielJ

    3. mart 2015 | 08:16

    Pa pogledaj vreme..sunce a puno snega na Kopu...pa ko bi odoleo mufte...forumu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA