OTKRIVENA MRAČNA TAJNA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA: U Nemačkoj silovano više od milion žena! (VIDEO)

Savezničke snage sa Zapada, silovale su veliki broj žena, ali i muškaraca i dece za vreme i nakon Drugog svetskog rata, tvrdi u svojoj knjizi nemačka istoričarka

  • 38

Nemačka istoričarka Mirjam Gebhart u svojoj novoj knjizi "When The Soldiers Came" otkrila je tajnu koja je godinama bila duboko zakopana u istoriji. Ona tvrdi da su saveznički vojnici za vreme i nakon Drugog svetskog rata u Nemačkoj silovali više od milion žena!

- Tačnu brojku je nemoguće saznati, ali sa sigurnošću mogu da kažem da je silovano najmanje 860.000 žena, muškaraca, čak i mladih dečaka. To se događalo svuda - navodi Gebhartova.

Svet je do sada bio u zabludi da su masovna silovanja bila samo oružje Crvene Armije koji su ovom jezivom taktikom hteli da slome moral nemačkog naroda.

- Rusi nisu jedini krivci. I savezničke snage sa Zapada su imale veliku ulogu u ovom jezivom piru. Moje istraživanje je trajalo godinu i po dana. Htela sam da  ispričam priču iz perspektive žrtava i rekonstruišem događaje na što blaži način - objasnila je istoričarka.

Printskrin: YouTube/Miriam Gebhardt Printskrin: YouTube/Miriam Gebhardt

Ona tvrdi da su u to vreme Amerikanci smislili i slogan: "Trebalo nam je šest godina da sredimo nemačku vojsku i samo jedan dan i štangla čokolade da osvojimo nemačku ženu".

- Da, ali nije baš da je svaka saradnja u spavaćoj sobi bila dobrovoljna. Na Zapadu se stvorio utisak da su se Nemice prodavale za čokoladu, najlonke, cigarete, alkohol. Ali istina je bila malo drugačija, one nisu bile prostitutke, već žrtve silovanja. U južnim delovima Nemačke su postojale i "slobodne noći", tada su komandanti dopuštali vojnicima da 48 sati rade sa ženama šta god žele - objašnjava Gebhartova.

Inače, ona je tokom istraživanja za svoju knjigu razgovarala sa žrtvama, koje su silovali britanski i američki vojnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jadni Nemci

    4. mart 2015 | 00:41

    Evo, sada su i zrtve drugog svetskog rata. Jadni oni...

  • pazi ovo

    4. mart 2015 | 00:12

    U Japanu u jednom danu ubijeno milion ljudi ,atomskom bombom... Amerika, bato... Demokratija... Nastala od ubica i kurvi... To su im preci, pa ne može da se rodi normalan...

  • Cobi ns

    4. mart 2015 | 00:46

    Rat je stanje gde se čovek drastično menja,na gore, ili,najgore što može....ne odobravam ni jedan vid prisile i mučenja,ali moramo priznati da je prinuda na sex mnogo blaža(gotovo benigna) varijanta od onih koje su sprovodili Nemci i njihovi kompanjoni,npr.Hrvati.....??!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA