MAMICE, TREBAŠ MI, DOĐI! Suze deteta za majkom koja je preminula od gripa!

- Vodili smo je skoro svaki dan kod doktora. Niko nam nije rekao da ima svinjski grip, nego da pije čajeve - priča uz plač svekrva pokojne trudnice

  • 2

U domu Milene Veljković (31) koja je prekjuče preminula u petom mesecu trudnoće od svinjskog gripa na Infektivnoj klinici KCS-a muk i tuga.

- Mamice, dođi! Mamice, trebaš mi! - čuje se samo dvogodišnji sin nesrećne žene, mali Matija.

U zabezeku je i čitava porodica, jer je Milena od pojave prvih simptoma odlazila kod lekara koji ju je vraćao uz opasku da ima grip i da pije biljne čajeve, piše "Alo".

Trudnica lečena pet dana pre nego što je preminula!

- Njen muž Igor,  moj sin odvezao ju je sa visokom temperaturom u Hitnu pomoć  u Velikoj Plani gde joj je doktor rekao da ima grip i da uzima biljne čajeve i sirupe. Sledećeg dana su joj isto rekli, da bi trećeg otišla u DZ Krnjevo gde je dobila isti savet. Narednog dana Igor ju je odvezao u Urgentni centar u Beogradu gde joj je rečeno da ne mogu da joj snimaju pluća jer je trudnica, ali i da će joj kašalj trajati najverovatnije svega tri nedelje - priča za "Alo" Emilija Rakić, Milenina svekrva dodajući da je Milena po povratku iz Urgentnog rekla nešto strašno što ih je užasnulo.

- Ako nastavim da kašljem, ja ću umreti! - kazala mi je ona, na šta sam joj odgovorila - Nemoj tako da pričaš dete, kome ćeš da ostaviš svoga Matu? Ja sam mu baba, ne mogu da mu budem majka! Ona je ćutala - kaže Emilija.

Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online Foto-ilustracija: Profimedia/F1 Online

TRUDNICA UMRLA OD SVINJSKOG GRIPA: Smrtonosni virus ponovo hara Beogradom!

Iz Plane, Milenu su odmah prebacili u Urgentni, a odatle na Infektivnu kliniku. Pri prijemu je već bila u komi, a sedmi dan je umrla.

Dr Miljko Ristić, direktor KCS-a kaže za "Alo" da je pokojna trudnica primljena u kritičnom stanju u Urgentni centar u izuzetno teškom stanju.

- Urađena joj je reanimacija i priključena je na respirator. Na Infektivnoj klinici joj je urađen bris iz grla, a nakon što je ustanovljeno da ima H1N1 odmah je dobila "tamiflu". Tražili smo kliničku obdukciju i čekamo rezultate - izjavio je Ristić za "Alo".

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA