OBRENOVAC U STRAHU OD NOVIH POPLAVA: Ovako ova opština izgleda danas, iz vazduha! (FOTO)

Zbog loših vremenskih uslova, nivo Kolubare porastao kod mosta u Obrenovcu. Za sada nema opasnosti po okolne kuće

  • 1

Komandant Vatrogasno spasilačke brigade Beograd Mile Jovičić izjavio je danas da, za sada, nema opasnosti po opštinu Obrenovac od izlivanja reka Tamnave i Kolubare.

Jovičić je, zajedno sa predstavnikom javnog preduzeća "Beogradvode", helikopterom Ministarstva unutrašnjih poslova, obavio izviđanje celog toka reka Tamnave, Kolubare i Peštana, do kopova "Kolubara" i teritorije Valjeva, Uba i Lazarevca, saopšteno je iz MUP.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

Kako je navedeno, po obilasku terena, Jovičić je objasnio da se reka Peštan sinoć izlila kod mosta koji spaja mesnu zajednicu Poljane i Konatice i naglasio da za sada nema opasnosti po okolne kuće.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

Pune se džakovi, Obrenovčani u strahu od novih poplava!

Jovičić je istakao da su vatrogasci spasioci vatrogasne jedinice Obrenovac i regionalni tim za spasavanje i rad na vodi i dalje na terenu, gde konstantno prate situaciju.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

- Štab za vanredne situacije opštine Obrenovac redovno zaseda i za sada, prema našim saznanjima, nema opasnosti po grad Obrenovac i okolna mesta  - istakao je Jovčić.

KOLUBARA U PORASTU: Valjevci u strahu od nove poplave!

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

Prema njegovim rečima, Kolubara, na kojoj je proglašena redovna odbrana od poplava, porasla je od sinoć kod mosta u Obrenovcu za oko 60 centimetara, dok je vodostaj na Tamnavi u porastu i dostigao je nivo vanredne odbrane od poplava.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24h)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA