RAZARAJU 2.000 GODINA TRADICIJE I ISTORIJE: Islamska država OPET uništila jedan drveni grad! (VIDEO)

Njihovi napadi se iz dana u dan ponavljaju, a još jedan u nizu je uništenje drevnih ostatataka 2.000 godina starog grada Hatra na severu Iraka

  • 12

Ekstremisti Islamske države se ne zaustavljaju! Njihovi napadi se iz dana u dan ponavljaju, a još jedan u nizu je uništenje drevnih ostatataka 2.000 godina starog grada Hatra na severu Iraka, saopštilo je iračko ministarstvo za turizam i antikvitete.

Ovo je najnoviji napad džihadista na kulturno nasleđe ove bliskoistočne države.

KAKAV UŽAS: Ovako su teroristi razneli istorijski zid!

Neimenovani zvaničnik rekao je Rojtersu da je ministarstvo primilo izveštaje od svojih zaposlenih u gradu Mosulu, koji je pod kontrolom ekstremista, da je grad Hatra danas uništen.

Bela kuća izrazila je ogorčenje zbog uništavanja Nimruda navodeći da je "duboko ražalošćena neshvatljivim uništavanjem istorijskih, kulturnih i verskih objekata u Iraku".

DŽIHADISTI SE IŽIVLJAVALI U MUZEJU: Polupali statue iz 7. veka pre naše ere!

Ujedinjene nacije su prethodno uništavanje Nimruda opisale kao ratni zločin, podsetio je AFP.

(Telegraf.rs / Izvor: reuters.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Петар

    7. mart 2015 | 19:16

    Који су ово...

  • Dag

    7. mart 2015 | 18:33

    Sagradice - lepsi... (Tesko, da se pravi vernici, slazu sa ovim postupcima.Kad bahati, i primitivni, dobiju vlast,ruse sve ,pred sobom.Setite se, sta je Staljin uradio sa crkvama, i manastirima.A spremao se ,za svesteno lice.)...

  • АмерЦИА

    7. mart 2015 | 20:06

    Не мојте се чудити ова територија је ратни плен за изазивање хаоса у Сирији. Имају још обећану територију у Либији. Опрости те им они се ипак више разумеју у оружје и џипове него у културно наслеђе. Хвала на разумевању.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA