OVO JE NAJPOTRESNIJA ISPOVEST U SRBIJI: Radim 16 sati dnevno, decu viđam samo kad spavaju!

- Hvala svima, ali ne želimo da ostavljamo broj žiro-računa. Novac se uostalom brzo potroši. Mojoj suprugi i meni je mnogo važnije da se promeni zakon kako bi se pomoglo svakoj porodici koja ima dete sa invaliditetom - kaže otac čija je priča prethodnih dana potresla sve

  • 16

- Ustajem u šest sati. Ponesem doručak i od 7 do 16 radim na gradilištu, a od 18 do 24 razvozim hranu za fastfud restoran. Tamo jedem besplatno - počinje priču Miloš S. (30) iz Vršca.

Njegovu fotografiju objavili su mediji prošle nedelje, a na njoj on pognute glave sedi na džakovima. Tad nije hteo da otkrije identitet, a i sad je pristao delimično, i to ne zbog sebe, već zbog svih porodica dece s invaliditetom.

Miloš radi svakog dana po devet sati na građevini, a šest u restoranu brze hrane. Sinove vidi uveče, kad se već uspavaju. I vikendom, i to kratko.

- Subotom se radi skraćeno na građevini, a u restoranu počinjem kasnije, tako da imam nekoliko sati između dva posla da se družim s njima. Ilija je srećan kad me vidi, zove me u sobu da se igram s njim. Nedeljom imamo celo prepodne za druženje. Tek posle podne idem u fastfud - priča Miloš.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

On nijednog trenutka nije nezadovoljan, besan ili ljut zbog toga što mora toliko da radi da bi prehranio porodicu.

Miloš odbija bilo kakvu pomoć, naroćito finansijsku. Mnogi su dirnuti ovom pričom, tražili broj žiro-računa da uplate novac ovom radnom čoveku, ali on kategorično odbija:

- Hvala svima, ali ne želimo da ostavljamo broj žiro-računa. Novac se uostalom brzo potroši. Mojoj supruzi i meni je mnogo važnije da se promeni zakon kako bi se pomoglo svakoj porodici koja ima dete sa invaliditetom - kaže ovaj nesebični čovek.

Ono što je potrebno jeste da Ministarstvo rada potpiše peticiju s oko 60.000 potpisa, kojom se podržava inicijativa da se status roditelja dece sa invaliditetom izjednači sa statusom negovatelja. Za sada negovatelji imaju pravo na radni staž, a roditelji to pravo nemaju.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjan

    11. mart 2015 | 11:40

    Jak si kao stena. Bravo care svako dobro i srecu zelim tebi i tvojoj porodici, ali molim te pusti dobre ljude koji mogu da ti bar malo pomognu.

  • Crnogorac

    11. mart 2015 | 11:30

    Podrska ovom covjeku i njegovoj porodici kao i svima koji imaju djecu sa invaliditetom...drzava mora stati iza ovih ljidi

  • ASTERIX

    11. mart 2015 | 11:40

    Отац, човек, херој...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA