SRBINA DRŽE U GADAFIJEVOJ KUĆI: Ne zna se da li je živ ili mrtav!

Prema navodima austrijskih eksperata, svi tragovi nakon otmice Dalibora i njegovih osmoro kolega sa naftnog polja Al Gani vode ka Sirtu, koji se nalazi nedaleko od mesta otmice

  • 9

Srbina iz Austrije Dalibora Savičića (39), kog su džihadisti Islamske države (ID) oteli u petak u Libiji, ekstremisti najverovatnije čuvaju u bunkeru u demoliranoj kući ubijenog Moamera el Gadafija u njegovom rodnom gradu Sirtu.

OČAJNA MAJKA OTETOG SRBINA: Ne znam kako ćemo ovo da preživimo, dođe mi da popijem otrov!

Bezbednosni stručnjaci smatraju da je to najsigurnije mesto u gradu koji je postao uporište islamista u Libiji.

Prema navodima austrijskih eksperata, svi tragovi nakon otmice Dalibora i njegovih osmoro kolega sa naftnog polja Al Gani vode ka Sirtu, koji se nalazi nedaleko od mesta otmice. U pitanju je grad na Mediteranu koji je imao 140.000 stanovnika, ali je većina njih pobegla tokom pobune protiv Gadafija. Grad je tada razrušen u borbama između pobunjenika i vladinih snaga.

- U februaru ove godine džihadisti su zauzeli Sirt nakon borbi sa lokalnim milicijama. Iz tog grada oni operišu po Libiji - navode bezbednosni stručnjaci.

Oni pretpostavljaju da si taoci dobro skriveni u Sirtu.

Foto: Facebook/Dalibor Savicic Foto: Facebook/Dalibor Savicic

- Tamo više nema mnogo mesta na kojima bi islamisti mogli da drže taoce. Međutim, Gadafijeva kuća, iako je ruinirana tokom građanskog rata, i dalje može da se koristi. Nakon što je svrgnut libijski vođa, pobunjenici su u njegovoj kući pronašli splet podzemnih odaja potpuno opremljenih za život. Pretpostavlja se da se Gadafi u tom bunkeru krio neposredno pre nego što je ubijen 2012. - pojašnjavaju bezbednjaci.

U međuvremenu, austrijske vlasti još nisu dobile nikakvu poruku od džihadista, koji su oteli Dalibora. Oni se nadaju da je on i dalje živ jer ekstremisti nisu poslali nikakav dokaz da je mrtav. Takođe, Austrijanci očekuju da dobiju zvaničan zahtev za otkup.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • usi zavrce

    12. mart 2015 | 15:36

    On je covek

  • N

    12. mart 2015 | 19:21

    "ON JE AAAUSTRIJAAAANAAC!!" Pa sta bre ako je autrijanac, luuuudaci, nije bitna nacija, nego sto divljaci posluju djavoljim stilom. ISIL je skup onog najgoreg sto covecanstvo ima (ne, nije americka vlada najgora, ovi su gori). Nesto mi deluje da je ovaj ISIL namerno pusten da procveta, cisto da bi se muve zalepile za vnogo... Mnogo je lepse imati ekstremiste u nekoj pustinji, zamajane nekim svetim idejama, nego da se isti setaju po Parizu, NjuJorku i Londonu... Ima smisla,a?!

  • Stanoje

    12. mart 2015 | 13:26

    On je austrijanac !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA