NERAZJAŠNJENE MISTERIJE: 43 studenta su NESTALA pre šest meseci i niko nema odgovor gde su! (FOTO) (VIDEO)

Studenti učiteljskog fakulteta nestali su 26. septembra kada su putovali u susedni grad Igualu. Njih je zaustavila lokalna policija i predala jednoj narko-bandi koja je navodno tela spalila do neprepoznatljivosti

  • 1

Prošla godina nam je u amanet ostavila nekoliko misterija koje tek treba da budu razrešene, a postoji mogućnost da će neke od njih ostati enigma i nastaviće da intrigiraju ljude narednih godina.

NERAZJAŠNJENE MISTERIJE: Ovaj vulkan eruptira već sedam meseci, niko ne zna ZAŠTO! (FOTO) (VIDEO)

Misterije su oduvek izazivale znatiželju kod ljudi, pa smo rešili da vam predstavimo kroz seriju tekstova one koje su ostale zagonetke a koje su se dogodile prošle godine. Možda ćete vi uspeti da date odgovor na naizgled logična pitanja na koje niko nema odgovor.

NESTANAK 43 MEKSIČKA STUDENTA

Studenti učiteljskog fakulteta u Meksiku nestali su 26. septembra kada su sa svog koledža u Ajocinapi putovali u susedni grad Igualu, kako bi protestovali zbog diskriminatorske politike zapošljavanja i prikupili sredstva za svoj koledž.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prema navodima nadležnih, njih je zaustavila policija Iguale i predala jednoj narko-bandi. Njihov nestanak izazvao je proteste širom zemlje i doveo do krize vlade predsednika Enrike Penje Nijeta.

Državni tužilac Meksika Hesus Muriljo Karam je rekao da su studenti nestali nakon što je policija povezana sa bandom napala njihove autobuse u gradu Iguala, po naređenju gradonačelnika i njegove žene.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Karam je rekao da je istraga utvrdila da je policija mlade ljude predala bandi Hereros Unidos koji su rekli istražnim organima da su ih odveli u dva kamiona, ubili, zapalili njihova tela i bacili u reku.

Tela su, prema rečima državnog tužioca, zapalili koristeći benzin, gume, drva i plastiku, a plamena buktinja gorela je više od 14 sati.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Priznanja i forenzički dokazi pokazuju da je više od 40 studenata ubijeno i potom spaljeno na đubrištu u južnoj meksičkoj državi Gerero - rekao je nedavno Karam.

On je otkrio detalje istrage, za koju je rekao da je dokazala da je vatra bila dovoljno jaka da spali 43 studenta do neprepoznatljivosti. Do sada su ostaci samo jedne žrtve identifikovani u jednoj laboratoriji u Austriji, koja je navela da je nemoguće da identifikuje ostale posmrtne ostatke.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Roditelji i rodbina nestalih studenata odbacuju ovaj zaključak istrage. Oni su u više navrata kritikovali vladu Meksika, navodeći da su njeni zaključci neprihvatljivi.

Bez njihovih tela ili čvrstih dokaza da su to ona koja su spaljene, ovaj slučaj ostaje misterija do daljnjeg.

Pogledajte video:

YouTube / CNN

Ovo je drugi tekst u seriji priča o nerazjašnjenim misterijama koje ćete u narednih nekoliko dana moći da čitate samo na Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • meki

    12. mart 2015 | 17:36

    Resena je misterija odavno. Vice je odradio reportazu,kartel je zapalio tela u sumi. Vatra je gorela 24h.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA