SRUŠIO SE VOJNI HELIKOPTER SA BOLESNOM BEBOM! Nezapamćena tragedija kod aerodroma Nikola Tesla (VIDEO)

Strahuje se da je poginulo sedam osoba. Helikopterom je bila prenošena životno ugrožena beba stara pet dana koja je zbog odrona bila zarobljena u vozilu saniteta na putu iz Novog Pazara ka Kragujevcu

Helikopter Vojske Srbije Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Helikopter Vojske Srbije Mi-17 srušio se noćas u blizini Aerodroma Nikola Tesla. Više osoba je poginulo, saznaje Telegraf.

Letelica je poletela iz Raške, gde je bila angažovana u spasavanju bebe stare pet dana. Helikopter je stigao do aerodroma Nikola Tesla sinoć pre ponoći, ali je zbog veoma loših vremenskih uslova kružio oko aerodroma i tražio pogodno mesto za sletanje, prenosi B92. Pretpostavlja se da je helikopteru ponestalo goriva.

TELEGRAF NA MESTU STRAVIČNE NESREĆE: Ovde se srušio helikopter sa bolesnom bebom! (VIDEO)

Nešto posle ponoći helikopter se gubi sa radara, a svaki kontakt s posadom je prekinut. Odmah je počela potraga, a ostaci helikoptera su uskoro pronađeni u blizini aerodroma, pored autoputa.

"Naš helikopter, kojim je životno ugrožena beba transportovana iz Raške, pao je u širem rejonu aerodroma Surčin. Više detalja naknadno", objavljeno je posle ovoga na Tviter nalogu Ministarstva odbrane.

Helikopter je bio angažovan u okviru humanitarno-zdravstvene misije. Pripadnici Vojske pokušali su da spasu bebu staru pet dana, koja je bila u vozilu saniteta zarobljenom zbog odrona na putu od Novog Pazara ka Kragujevcu. Dete je imalo problema sa disanjem i bilo je u teškom stanju, a zalihe kiseonika koje su ga održavale u životu bližile su se kraju, pa je u pomoć pozvana Vojska Srbije. 

Prema nezvaničnim informacijama, u helikopteru su sa bolesnom bebom bila dva pilota, dva vojna tehničara i dva medicinska tehničara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    14. mart 2015 | 08:42

    Tako malo dete a toliko prepreka za spasavanje njegovog zivota. Odron, pad helikoptera. Toliko ljudi, nemocnih da zavrse svoju misiju, da beba zivi..Spasavajuci nju, izgube i svoj zivot. Velika tragedija Srbije..

  • T. Укопников

    14. mart 2015 | 08:41

    Tugo moja...saučešće porodicama tih hrabrih ljudi

  • Remzo

    14. mart 2015 | 08:35

    Žalosno, došli su da pomognu i da spasu bebu. Ovako da okoncaju svoju humanu misiju :-( Saučešće porodicama :-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA