NOVINARKA TELEGRAFA SE OBRIJALA: Pogledajte kako je to izgledalo i zašto je to uradila! (FOTO)

Brijanje lica postao je pravi trend među ženama. Da bismo se uverili da tretman zaista pomaže, odlučili smo da uradimo mali eksperiment

Ako su Merilin Monro, Elizabet Tejlor i Kleoptara brijale lice, možemo i mi da probamo!

Redakcija Telegrafa je uvek u toku sa trendovima, pa smo odlučili da eksperimentišemo, poslušamo savete stručnjaka i obrijemo lice. Da, čuli ste dobro, novinarka naše redakcije (ja) obrijala je lice u cilju potvrđivanja najnovijih istraživanja koja tvrde da brijanje lica kod žena pospešuje podmlađivanje i stvara meku i glatku kožu.

Sve više žena brije lice, ali ne da bi skinule dlake

Pogledala sam mnoge tutorijale na kojima se žene hvale ovom metodom ulepšavanja i odlučila da naizgled bizaran poduhvat sprovedem u delo i uverim se u istinitost pisanja.

Evo istine: osećaj je bio pomalo čudan. Pomislila sam, dok sam se brijala, "da li žene ovo zaista rade, previše je čudno i netipično za žene?" Sloj po sloj, skidala sam taloge pene. U prvi mah osećala sam da mi lice pomalo bridi od oštrice brijača, ali osećaj je ubrzo nestao. I evo: koža je zaista bila nekako glatka i nežna posle brijanja. Ali do kada, pitam se.

Kažu da posle uklanjaja dlačica lice postaje baršunastije, a šminka se bolje nanosi, i mnogo bolje stoji. Rast dlačica, po istraživanjima američkih stručnjaka, uopšte nije isti kao na nogama, čak naprotiv, dlake postaju svetlije, a koža nežnija. Od svih postojećih ovaj tretman je i najjeftiniji i najbezbolniji. Upravo iz ovih razloga se većina žena i odlučuje za brijanje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema rečima američkih stručnjaka, brijanje lica uopšte ne izaziva ubrzan rast dlačica, one ne postaju tamnije i oštrije, čak naprotiv, utiče na podmlađivanje i peglanje bora. Brijanjem lica skida se mrtvi površinski sloj kože i radi se piling lica. To je poput mikrodermoabrazije, jer podstiče proizvodnju kolagena i smanjuje nastanak bora.

Preporučljiv je za sve žene koje imaju problem sa vidljivim maljama na licu, a ne žele da pribegavaju laserskim tretmanima. Kreme za depilaciju nemaju efekta a ovaj problem ih previše opterećuje.

Kada sam uradila ovo, osećaj je bio pomalo čudan, ali i smešan. Pitala sam se: šta ako mi dlake budu baš vidljive, a pojavi se brada? I hiljadu šta ako, šta ako, ali kad se eksperimentiše, povratka nema. Posle brijanja nema kajanja. 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pa žene, šta kažete, da li biste se usudile da malo glumite muškarca zarad lepote?

P. S. - A šta bi na to rekle Vaše jače polovine?

(I. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika zivac

    21. mart 2015 | 11:40

    Sad kad joj šine brada ima da se brije svaki dan

  • Nije bitno

    21. mart 2015 | 12:06

    Pametnije bi joj bilo, pitu da je napravila!

  • PEX

    21. mart 2015 | 11:37

    Zene se briju i rade poslove ko muskarci a Muskarci sve vise koriste kozmetiku nose torbice preko ramena bas kao i zene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA