I TO BAŠ PRED KRIZU: Klintonovi od Ukrajinaca dobili 8,6 miliona dolara!

Iz Fondacije Pinčuk su saopštili da su njihove donacije organizaciji porodice Klinton imale za cilj da naprave Ukrajinu uspešnom, slobodnom, modernom državom zasnovanom na evropskim vrednostima

  • 13

Klinton fondacija primila je od 2009. do 2013. kada je izbila kriza u Ukrajini, najmanje 8,6 miliona dolara od Fondacije Viktor Pinčuk, čije je sedište u Kijevu, pokazuje najnoviji izveštaj.

To stavlja Ukrajinu u vrh liste kada je reč o stranim donatorima fondacije porodice Klinton, prenela je "Raša tudej".

Evo koje GNUSNE REČI Bila Klintona će svaki Srbin PAMTITI DOK JE ŽIV! (FOTO) (VIDEO)

List "Vol strit džurnal" objavio je početkom sedmice listu donacija koje je fondacija porodice Klinton, čiji je osnivač bivši predsednik SAD Bil Klinton, primila od stranih državljana u inostranstvu u periodu od 2009. do 2014.

Pinčuk, koji je stekao bogatstvo proizvodnjom cevi, obavezao se 2008, na pet godina, da će uplatiti sumu od 29 miliona dolara Klintonovoj globalnoj inicijativi, programu namenjenom obuci budućih ukrajinskih lidera na "modernizaciji Ukrajine".

SVAKA SLIČNOST SA ĐAVOLOM JE SLUČAJNA? Pogledajte kako su Klintonovoj stavili rogove

U periodu od 2009. do 2013, kada je Hilari Klinton bila na funkciji državnog sekretara SAD, fondacija porodice Klinton primila je najmanje 8,6 miliona dolara od Pinčukove fondacije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Iz Fondacije Pinčuk su saopštili da su njihove donacije organizaciji porodice Klinton imale za cilj da naprave Ukrajinu "uspešnom, slobodnom, modernom državom zasnovanom na evropskim vrednostima".

Kritičari su, međutim, ukazali na neke uznemirujuće aspekte kada je reč o donacijama, uključujući njihovo poklapanje sa krizom u Ukrajini koja je počela u novembru 2012 i velikom količinom novčanih donacija koja je Klintonovoj fondaciji stigla od imućnih ukrajinskih biznismena.

Uzimajući u obzir da je Hilari Klinton viđena kao potencijalni kandidat demokrata za predsedničke izbore 2016, biće izložen pažljivoj proveri njen rad sa humanitarnom organizacijom koja nosi ime Klinton, navodi "Raša tudej".

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srele

    23. mart 2015 | 09:21

    Da li će ova djavolja porodica, ikada stati pred licem pravde???

  • Lazarev grad

    23. mart 2015 | 08:30

    To se zove lobi nesto sto mi srbi nismo ukapirali a siptari jesu i nije im zao da plate koliko god treba a mi hocemo da nas neko voli da nam bude saveznik ... Sloba stvaro tajkune koji dinar ne daju za srbiju a albanska mafija ne pita za cenu nista nije skupo sto moze da se plati za njih zato smo ovde gde jesmo na stubu srama moralno ubijeni ni krivi ni duzni.... Ko jos koga voli bez intetrsa...

  • Ево продајем душу ђаволу

    23. mart 2015 | 09:42

    А она старлета, Моника, да ли је оставила пушење.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA