VUČIĆ: Od svih zemalja u regionu strani investitori najviše ulažu u Srbiju

Austrija sa 12, 8 odsto od ukupnih direktnih investicija predstavlja pojedinačno najvećeg investitora u Srbiji

  • 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Beču da Srbija, u regionu, nudi najbolje uslove investitorima i ukazao da podatak o 17 milijardi evra trgovinske razmene sa Evropskom unijom dokazuje da Srbija želi jasan put ka Evropskoj Uniji.

- Srbija ne traži, niti ima neki drugi put, osim evropskog - rekao je premijer otvarajući Poslovni forum Srbija u Beču 2015. u Privrednoj komori Austrije, koji je okupio najžnačajnije predstavnike privrede dve zemlje.

VUČIĆ U BEČU: Ponosan sam što je Srbija stub stabilnosti na Balkanu!

Vučić je takođe istakao da Austrija sa 12,8 odsto od ukupnih direktnih investicija predstavlja pojedinačno najvećeg investitora u našoj zemlji.

Takođe je rekao da je sve jasno kuda ide Srbija kada se uzme u obzir da je trgovinska razmena sa EU 17 milijardi evra, što je 62, 9 odsto od ukupne razmene.

- Ponosan sam na činjenicu što je Srbija danas politički i ekonomski stabilna zemlja uprskoj ekonomskoj krizi, što je stub stabilnosti u celom regionu, što ne predstavlja nikakav problem, već rešenje, i kada ljudi govore o današnjoj Srbiji govore sa mnogo poštovanja - objasnio je Vučić dodajući da je to tako jer Srbija danas poštuje sve svoje susede sa kojima je, pre 20 i 25 godina, neretko bila u ratnom sukobu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA