DODIK: Srbi su se u Srebrenici ponašali KUKAVIČKI, a ne VITEŠKI!

- To je ogroman zločin, koji je napravio i ogromnu političku smetnju. To pokazuje i ova propaganda koja pokušava stvoriti sliku da su svi Srbi potencijalne ubice u Srebrenici. Srbi nikada u prošlosti nisu pravili nedela, naprotiv, ponašali su se viteški, a ne kukavički, kako su se poneli u Srebrenici - kaže predsednik Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, izjavio je da zločin u Srebrenici nije bio borba za srpstvo, nego najveći udarac srpstvu i kukavičluk, dodajući da "nam treba istina koju će svi prihvatiti".

Uoči obeležavanja 20. godišnjice Srebrenice, Dodik je za "Politiku" rekao da institucije RS nisu krile nijednog zločinca i da mu je žao svih onih koji su stradali.

- To je ogroman zločin, koji je napravio i ogromnu političku smetnju. To pokazuje i ova propaganda koja pokušava stvoriti sliku da su svi Srbi potencijalne ubice u Srebrenici. Srbi nikada u prošlosti nisu pravili nedela, naprotiv, ponašali su se viteški, a ne kukavički, kako su se poneli u Srebrenici - istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Srebrenica traži "jedan novi pristup i novo ispitivanje realnosti, koju bi svi prihvatili".

- Mi želimo istinu o tome, moglo bi se to postići kroz novu međunarodnu komisiju koja, kakve god podatke da da - mi smo spremni da ih prihvatimo - poručio je Dodik.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Wikipedia/PANONIAN Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Wikipedia/PANONIAN

Govoreći o sadašnjim odnosima u BiH, Dodik je podsetio da njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata nije deo vlasti na nivou BiH i da će se "baviti vlastitim politikama na nivou RS, budno prateći šta se dešava na nivou BiH.

- Ništa što nije u skladu s Ustavom - neće proći, nijedna odluka. Bolje da ne pokušavaju, jer imamo mehanizme da to zaustavimo - poručio je on u intervjuu naslovljenom sa "Za nas je BiH nepotrebno mesto".

Dodik je ponovio da je BiH neodrživa zemlja, "što potvrđuje i to što konglomeracija koja se skupila u Sarajevu već gotovo sedam meseci ne može da formira vlast".

- Nemam vremena za neuspešne politike. Izvolite, formirajte vlast, naša poruka koju smo rekli jasno jeste da u obzir dolazi sve što je po Ustavu, ono što nije - bolje da ne pokušavaju - zaključio je Dodik za "Politiku".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Un-posmatrac

    25. mart 2015 | 08:19

    Gospodo draga..sa Srebrenicom nesto ne stima...puno stvari se prikriva da bi se odrzala teza koju je plasirala M.Olbrajt.najtuznije od svega je to sto Srbi / kvazi / guraju tu tezu...Pita li se iko..otkud tri covjeka ista kod zlocina na Ovcari , Srebrenici i Markalama...citajte malo o svemu..Ko je TRAZIO i NARUCIO Srebrenicu...a ko je ispostovao zelju...siguran sam da Ratko Mladic sigurno to nije zelio da se ubijaju vezani ljudi...malo ispitati stvari pa onda pricati.....mutno je za donositi zakljucke...na stotine ZIVIH srebrenicana doci ce sebi na grob na 20 o godisnjicu...i to ne zaboravite...sve je mutno...kao kakao / srebrenica /.

  • SRAVNJENA AMERIKA

    25. mart 2015 | 08:06

    DODIČE. Ne trpaj u isti koš nas koji smo se časno borili sa muslimanskim hordama i šake bandita koja je neke stvari radila na svoju ruku. Oni su u manjini. Čista vojna pobeda gde je muslimana bilo dvostruko više. Šta ćemo sa prepunim Bratunačkim grobljem? Sramotno. Da. Hoćemo konačnu i pravu istinu. Srbi su izdali svoje najbolje ljude.

  • Bin Laden

    25. mart 2015 | 08:16

    Napokon !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA