NOVI JEZIVI DETALJI: Po planini su razbacana tela, avion je padao čak 18 minuta! (FOTO)

Policajci i spasioci su se uputili u nepristupačnu zonu Alpa na visinu od 1.500 metara gde se srušila letilica Lufthanze koja je poletela u utorak ujutru iz Barselone. Prema najnovijimm podacima, avion nije padao 8 minuta već 18!

  • 8

Avion tipa Erbas A320 kompanije "Džerman vings" koji se juče srušio na jugu Francuske pronađen je u Alpima, a juče je počelo izvlačenje tela 150 putnika nastradalih u ovoj nesreći. Potraga se nastavlja i danas, a tokom dana se na mestu nesreće očekuju francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Prema najnovijim informacijama, avion je padao 18 minuta, a ne 8, kako se dosad mislilo. Francuski zvaničnici ističu da je avion izgubljen sa radara juče oko 10.30 sati, kao i da će događaji koji su se odigrali između 10.30 i 10.31 u kokpitu imati ključnu ulogu u rešavanju misterije.

OVDE SE SRUŠIO AVION: Snimak iz helikoptera će vam zalediti krv u žilama (VIDEO)

Takođe, utvrđeno je da je avion udario u bočnu stranu planine, odnosno da se "zakucao" u nju oko 10.48 sati. Za tih 18 minuta, od 10.30 do 10.48 - avion je naglo gubio visinu.

PAD AVIONA U FRANCUSKOJ: Svuda su samo olupine i tela, pronađena crna kutija! (FOTO) (VIDEO)

Policajci su se uputili u nepristupačnu zonu Alpa na visinu od 1.500 metara gde se srušila letilica Lufthanze koja je poletela u utorak ujutru iz Barselone.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Fotografije sa mesta nesreće su krajnje dramatične jer na njima možete da vidite delove aviona i tela razbacane po planini.

SRUŠIO SE AVION U FRANCUSKOJ: Poginulo 148 ljudi! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- To su prizori strave, radi se o strašnoj drami - izjavio je Frank Valter Stajnmajer, šef nemačke diplomatije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Francuski poslanik Kristof Kastane, koji je sa ministrom unutrašnjih poslova nadletao zonu u francuskim Alpima u kojoj se danas srušio avion nemačke kompanije "Džermanvings", a trenutno se nalazi u kriznom štabu, izjavio je da je pronađena jedna od crnih kutija tog aviona, prenosi pariski list "Figaro".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

DA LI ĆE SE SAZNATI ISTINA? Pronađena crna kutija srušenog aviona!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U pitanju je kutija, delimično oštećena, koja beleži sve razgovore u pilotskoj kabini, ali će biti koristan izvor informacija kako bi došli do uzroka ove nesreće.

ISPOVEST ČOVEKA KOJI JE PREŽIVEO PAD AVIONA: Da sam se ukrcao na taj let, bio bih mrtav!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Španiji je proglašena trodnevna žalost s obzirom da je u avionu bilo oko 45 državljana Španije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Među putnicima je bilo i 67 Nemaca, među kojima 16 učenika na povratku s razmene.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skeptik

    25. mart 2015 | 12:38

    Uvek se kad čujem o padovima aviona zapitam zašto avioni nisu opremljeni padobranima kao standardnom opremom. Prosto 200 sedišta 200 padobrana, i uz to brošure kako vezati isti i kada otvoriti prilikom pada. Takodje mi nije jasno zašto ne može da se dizajnira avion gde bi sedišta bila na donjoj platformi i da se pritiskom na dugme kod nesreće pod otvara . Ako pilot kaže padamo, gotovo je, možda bi neko na taj način i preživeo. U svakom slučaju postojala bi neka šansa, ovako nema nikakve.

  • Stanic stevo

    25. mart 2015 | 13:18

    Dusa me boli iskreno saucesce porodicama eh boze boze moj sudbino sudbino a sta da se radi

  • Igor

    25. mart 2015 | 20:14

    Nije padobran kutija sibica...300 putnika 300 padobrana fizicki ne izvodljivo pri turistickim komercijonalnim letovima...drugo pri visinama koji putnicki avioni dostizu npr 8,9,10.000 metara da iskaces u mirnom stanju aviona,pored vrhunske obuke,treba ti vrhunsko odelo,boca sa smesom gasova za disanje pri velikim visinama...bez toga bi izgubio svest a bez odla se zaledio do zemlje.Zamisli na sve to jos avion u padu koji ponire abnormalnom brzinom,ne mozes da iskocis a i ako uspes kupola padobrana koji i ako se otvori zbog pritiska sigurno ti se nece napuniti vazduhom zbog brzine i zbog nepravilnog leta...jos na sve to nemas masku ni odelo,obuku,sto implicira da je sve to ravno pokusaju paljenja rostilja pod vodom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA