PAD AVIONA U FRANCUSKOJ: Memorijska kartica iz druge crne kutije NESTALA!

- Upravo smo uspeli da izvučemo upotrebljive podatke iz uređaja za snimanje glasa iz kokpita - izjavio je prvi čovek francuske Agencije za bezbednost u saobraćaju (BEA) Remi Žuti, misleći na crnu kutiju koja snima razgovore pilota

  • 6

Francuski istražitelji saopštili su danas da su uspeli da izvuku "upotrebljive podatke" iz prve crne kutije aviona "erbas A320", a francuski predsednik Fransoa Oland da je pronađeno kućište druge crne kutije, ali da je prazno.

“DANAS SMO SAMI”: Muk i tišina u razredu đaka koji su poginuli u padu aviona (FOTO)

- Upravo smo uspeli da izvučemo upotrebljive podatke iz uređaja za snimanje glasa iz kokpita - izjavio je prvi čovek francuske Agencije za bezbednost u saobraćaju (BEA) Remi Žuti, misleći na crnu kutiju koja snima razgovore pilota, preneo je AFP.

Oland je rekao da je u slučaju druge crne kutije, uređaja koji snima podatke sa leta, pronađeno samo njeno kućište, koje je prazno, bez sadržaja.

Američki mediji su prethodno izvestili, pozivajući se na francuske istražitelje, da je druga crna kutija pronađena, ali da je teško oštećena, pošto je memorijski čip na uređaju za snimanje podataka sa leta aviona ispao iz svog položaja i nije ga moguće pronaći.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

KO OVDE LAŽE? Amerikanci tvrde da je pronađena druga crna kutija, Francuzi demantuju!

Francuski predsednik je, govoreći pored nemačke kancelarke Angele Merkel i španskog premijera Marijana Rahoja, koji su došli u Sejn-lez-Alp da odaju poštu žrtvama, obećao da će francuski istražitelji učiniti sve kako bi se utvrdio uzrok pada aviona.

Oland je rekao da se ne može govoriti o spasilačkoj operaciji, jer je sigurno da su svih 150 ljudi u avionu poginuli, kada se u utorak srušio na jugu Francuske.

Ranije danas, francuska vlada je iznela podatak da je u padu aviona poginulo 49 španskih državljana, ali je naknadno izdala saopštenje da su još identifikovana još dva tela, čime se bilans državljana Španije, nastradalih u avionskoj nesreći, popeo na 51.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

STRUČNJACI U ŠOKU: Piloti su ili bili mrtvi, ili su ostali bez svesti! Nema drugog objašnjenja

Aviokompanija "Džermanvings" je danas saopštila da je identifikovano 125 putnika, od kojih su 35 Španaca, i da bi neke od identifikovanih žrtava mogle imati dvojno državljanstvo.

Avion "erbas A-320" srušio se u utorak u Alpima na jugu Francuske, 100 kilometara severno od Nice, dok je leteo iz Barselone u Diseldorf, a u nesreći je život izgubilo 144 putnika i šest članova posade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran wien

    25. mart 2015 | 19:34

    Nikada nece se Saznati, Jadni Ljudi.

  • Александар Џунић

    26. mart 2015 | 00:42

    Никада до сада ниједна несрећа није јавно разјашњена на основу изнетих параметара лета записаних у црној кутији. То би жешће умањило профит компанија и произвођача. Где и како може да нестане картица из уређаја, који је конструисан да и после пада авиона остане функционалан. Све има своју новчану вредност. Очигледно да наши животи нису ни близу вредности овог мега бизниса.

  • milan

    25. mart 2015 | 21:05

    vecna im slava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA