Osumnjičenima da su mačetom odrubili glavu i zapalili telo, posle šest i po godina ukinut pritvor!

Pritvor je ukinut Veliboru Bakiću (31) i Milanu Rasiću (31), koji su bili osumnjičeni da su odrubili glavu Smailu Tariću, pošto je Apelacioni sud danas održao glavni pretres i našao da su prestali razlozi zbog kojih im je pritvor bio određen

  • 32

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor dvojici optuženih za svirepo ubistvo Smaila Tarića iz Malog Zvornika 2008. godine i oni su pušteni na slobodu, rekla je portparol suda Mirjana Piljić.

 

Za odsecanje glave mačetom 20 i 18 godina zatvora!

 

Velibor Bakić (31) i Milan Rasić (31) u pritvoru su proveli šest i po godina od hapšenja početkom septembra 2008. godine, nakon što je Tarićeva odsečena glava pronađena u kesi za đubre u centru Beograda.

 

SUD PONOVO ODLUČUJE: Da li osuđeni za odsecanje glave ostaju u pritvoru?

 

Piljić je rekla da im je pritvor ukinut pošto je Apelacioni sud danas održao glavni pretres i našao da su prestali razlozi zbog kojih im je pritvor bio određen.

 

Foto: Flickr/elbragon

Foto: Flickr/elbragon

 

Pritvor im je bio određen zbog uznemirenja javnosti, ali protekom vremena od šest i po godina opao je intenzitet uzmenirenja koje bi njihovo puštanje na slobodu moglo da izazove u javnosti.

 

Bakić je imao kao razlog za pritvor i opasnost od bekstva, ali pošto je danas pretres (drugostepeno suđenje) zaključen, ni taj razlog više ne stoji.

 

Oni su dva puta bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora. Njihov branilac Zora Dobričanin Nikodinović potvrdila je da su oni pušteni iz pritvora.

 

Odrubljena glava Smaila Tarića pronađena u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu, preko puta Veterinarskog fakulteta pronašla i Tarićevo telo u žbunju.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, MUP

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, MUP

 

Prema optužnici, Bakić i Rašić, namamili su Tarića u Karađorđev park pored Veterinarskog fakulteta, u noći između 18. i 19. avgusta 2012., gde mu je Bakić iz nekoliko pokušaja mačetom odrubio glavu, a zatim su njegovo telo zapalili, kao i mačete kojima je počinjeno ubistvo.

 

U optužnici je kao motiv ubistva navedena Bakićeva sumnja da ga je Tarić prijavio policiji za nedozvoljeno držanje dva pištolja, zbog kojih je Bakić bio u pritvoru. Bakić i Rašić od početka suđenja negiraju da su izvršili taj zločin.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EWFDWDW

    26. mart 2015 | 22:35

    Hahahahhaha najveca sprdnja ovaj apelacioni sud!! Apelacionim sudijama pod hitno preispitati diplome, jer je ocigledno da PRAVO nikad nisu ucili

  • Jelena

    26. mart 2015 | 22:50

    Pa super!!! Sada cekajte da opet ubiju neku neduznu osobu ili siluju neku devojku i slicno, posle toga ce svi biti u soku kao da je tu nesto cudno, psihopata ostaje psihopata! Kao sto smo do sada citali o slicnim slucajima... Strasno !!!

  • Zlatan

    26. mart 2015 | 22:57

    Ne razumem, pustili ih, a za ovoliko godina nisu mogli da ih osude!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA