Pritvor do mesec dana vlasniku i zakupcima "Kontrasta"

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor Alojzu G (68), Slaviši S. (48) i Dejanu R. (36)

  • 1

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić odredio je vlasnika i dvojici zakupaca diskoteke "Kontrast" pritvor do mesec dana.

Odbranu je izneo samo šezdesetosmogodišnji Alojz G. dok su se zakupci Slaviša S. (48) i Dejan R. (36) branili ćutanjem.

Alimipić je naveo i da će u nastavku istrage biti saslušan i veliki broj svedoka koji su se 1. aprila kada je izbio požar zatekli u "Kontrastu", ali i pripadnici inspekcijskih službi koji su imali zadatak da redovno kontrolišu taj objekat zbog uzroka koji su doveli do izbijanja požara u kojem je stradalo šestoro mladih ljudi.

Novosadska policija saopštila je da su neispravne instalacije ispod drvene bine izazvale požar u diskoteci.

Zbog sumnje da je saizvršilac u krivičnom delu protiv opšte sigurnosti, policija je sinoć privela i Miroslava P. iz Gospođinaca. Njemu je, prema rečima portparola Policijske uprave Novi Sad Mileve Tomić, određena mera zadržavanja od 48 sati. On će biti priveden na saslušanje tokom sutrašnjeg dana.

U međuvremenu su se pojavile indicije da je neko "petljao" sa strujom u diskoteci "Kontrast".

- Postoje ozbiljne indicije da se na tom objektu diskoteke "petljalo" sa strujom. Tu je nešto veoma sumnjivo, jer je sasvim evidentno da je preopterećenje mreže bilo preveliko - rekao je Boško Pilipović, načelnik uprave za vanredne situacije Novi Sad, komentarišući uzrok požara.

Predrag Marić, načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, rekao je sinoć da objekat u kome je bila smeštena diskoteka "Kontrast" nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, niti dozvolu za rad.

(I. M. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA