DA LI JE VLADIKA GEORGIJE BLUDNIK? Sinod ispituje bahatost kanadskog episkopa (FOTO)

Sinod SPC ispituje pritužbe protiv kanadskog vladike Georgija, koji, kako kažu, prima posete "sumnjivih lica", uglavnom žena i neprimereno troši crkveni novac

  • 29

Tročlana komisija Sinoda SPC sutra će otputovati u Kanadu, kako bi istražila pritužbe protiv vladike Georgija, koje na adresu Patrijaršije u Beogradu već godinama upućuju ugledni kanadski Srbi i tamošnje sveštanstvo.

Episkop kanadski Georgije na saslušanju kod patrijarha

U dopisima se iznosi da vladika kanadski Georgije nije dostojan episkopskog čina. U Patrijaršiji kažu da niko neće da optužuje vladiku unapred i da će sve biti nepristrasno provereno. Naime, vladika se tereti za nenamensko trošenje crkvenog novca, piše “Blic”

Vladika putuje po Kubi, vozi se jahtama. Stalno je negde na putu po belom svetu i skoro nikad nije u Eparhiji - kaže jedan od sveštenika za „Blic“.

Kako kažu, vladika je obavezan da najavi svoja putovanja po svetu, vladikama u čijim eparhijama boravi, što on ne čini, a ne javlja se ni Patrijarhu kada dolazi u Beograd.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Međutim, najozbiljnija optužba na račun vladike je – blud. Takođe se navodi da vladiku posećuju “sumnjiva lica”, uglavnom žene, a navodi se i da ima i dete, kao i da ima loš odnos prema vernicima i sveštenicima.

Tročlanu komisiju predvodiće episkop raško-prizrenski Teodosije, a u komisiji će biti i episkop zapadnoamerički Maksim, kao i protojerej-stavrofor Velibor Džomić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA