Episkop kanadski Georgije na saslušanju kod patrijarha

Vladika Georgije „nosi veliku odgovornost što od 200.000 Srba u toj zemlji, njih oko 70 odsto, ne dolazi u srpske bogomolje, a deo odlazi u sekte ili se venčava pod okriljem drugih verskih zajednica", mišljenje je onih koji mu nisu naklonjeni u svešteničkim krugovima

  • 26

Episkop kanadski Georgije (Đokić) trebalo bi da u sredu stigne u Beograd iz Kanade po pozivu patrijarha srpskog Irineja za razgovor 23. januara, pišu Novosti.

Po mišljenju svešteničkih krugova iz eparhije koji mu nisu naklonjeni on „nosi veliku odgovornost što od 200.000 Srba u toj zemlji, njih oko 70 odsto, ne dolazi u srpske bogomolje, a deo odlazi u sekte ili se venčava pod okriljem drugih verskih zajednica".

Iz eparhije ga optužuju video-materijalom o njegovom boravku na Kubi, gde su on i brat, penzionisani vladika Konstantin, „bili na provodu u dane posta". Zabeležen je i njihov povratak na aerodromu u Torontu „u društvu žena", a pominje se i snimak na internetu „kako jedna monahinja hvata vladiku za bradu i proziva ga konkretno za nemoral".

Postoji mogućnost da će vladika Georgije ostati u Beogradu, u Patrijaršiji do majskog zasedanja Svetog arhijerejskog sinoda SPC, kao i da njegov brat Konstantin bude suspendovan, a da za kanadsku eparhiju bude određen administrator.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rankovic

    15. januar 2014 | 00:21

    Najzad da se rese ovog razvatnog popa I njegove bratije iz Toronta I okoline

  • milovanović

    15. januar 2014 | 00:26

    E to su te crvene vladike koje je iznedrio ćopavi!!!Ko zna koliko još takvih ima!!!

  • zeljko

    15. januar 2014 | 00:33

    Esi mi dobar....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA