Predsednik UO Vinarije "Tikveš" poslovni lider veka u regionu

Svetozar Janevski dobitnik je međunarodne nagrade "Stvaratelji za stoljeća" za životno delo za izuzetna dostignuća u preduzetništvu. Prestižnu nagradu dodelio je regionalni samit preduzetnika u jugoistočnoj Evropi "300 najboljih", koji je održan u Dubrovniku od 26. do 28. marta

  • 0

Predsednik Upravnog odbora Vinarije "Tikveš" i partner u investicionoj grupi M6 Svetozar Janevski dobitnik je međunarodne nagrade "Stvaratelji za stoljeća" za životno delo za izuzetna dostignuća u preduzetništvu, saopštila je danas ta vinarija.

Kako se navodi u saopštenju Vinarije "Tikveš" prestižnu nagradu dodelio je regionalni samit preduzetnika u jugoistočnoj Evropi "300 najboljih", koji je održan u Dubrovniku od 26. do 28. marta, a na kojem su učestvovali istaknuti poslovni lideri, predstavnici poslovnih udruženja, akademske zajednice i javnih institucija u regionu.

U konkursu za ovogodišnju nagradu "Stvaratelji za stoljeća" učestvovalo je 340 kandidata iz svih zemalja u regionu, a najboljeg je izabrao međunarodni žiri od 12 članova, kojeg su činili nezavisni eksperti iz oblasti ekonomije, menadžmenta, marketinga i preduzetništva.

- Kada sam mlad, ambiciozan, tek stigao u poslovni svet, brinući o postizanju korporativnih rezultata, vođen željom da postignem lični uspeh i obezbedim stabilnost za zaposlene i njihove porodice, shvatio sam da njima egzistencija zavisi od upravljanja. Vremenom, sa iskustvom, širio se pogled te slike, ali i odgovornosti, mnogo više socijalne nego lične. Upravo taj ''duh'' je deo liderstva, da pokaže put - rekao je Janevski.

Foto: Promo Foto: Promo

On je poručio da je potrebno da lideri ostanu aktivni, da grade i stvaraju nove pobede i pokažu da uspeh ne mora i ne treba da se završi samo na lokalnom nivou, jer biznis i liderstvo ne poznaju granice.

- Što su uspešniji preduzetnici i kompanije postoji više pozitivnog uticaja na ekonomski i društveni razvoj - rekao je Janevski i zahvalio na priznanju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA