DEDA ĐORĐE DOBIO POMOĆNIKA: Poslednji Srbin na Zejtinliku zahvaljuje Srbiji!

Predrag Nedeljković (47) imenovan je za pomoćnika čuvenog Đorđa Mihailovića, koji grobove srpskih boraca čuva više od pola veka

  • 8

Kraljevčanin Predrag Nedeljković (47) koji je pre nekoliko meseci odlukom Ministarstva za rad izabran za novog čuvara grobova srpskih ratnika stradalih na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu biće pomoćnik Đorđu Mihailoviću (87) koji više od pola veka čuva humke oko 7.000 srpskih stradalnika.

- Đorđe je hodajuća legenda. Od njega svaki dan čujem novu priču o ovom mestu i ovim ljudima. Energiju koju on ima mnogi mladi ljudi nemaju... Bez obzira na godine, deda Đorđe se ne predaje. Svakog dana počinjemo posao u pet ujutru, na 12.000 kvadrata groblja ne sme da bude ni travke - objasnio je Nedeljković za medije.

ZEJTINLIK: Deda Đorđe ni ne zna da su ga mediji "sahranili"!

- U Grčku sam došao na odmor. Tu sam sreo sadašnju suprugu i već deset godina živim u ovoj zemlji. Uslov za čuvara vojničkog groblja bilo je i prebivalište u Grčkoj i poznavanje jezika, pa je ovo još jedan dokaz da se ništa u životu ne dešava slučajno. Drugi uslov - da sam potomak solunskog ratnika, takođe sam ispunio - navodi Predrag za medije dodajući da svoju novu profesiju ne doživljava kao posao, već kao "čast koja se retkima ukazuje".

SAHRANILI GA ŽIVOG: Mediji u Srbiji upokojili živog deda Đorđa, čuvara Zejtinlika!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

I Đorđe je zadovoljan što će dobiti pomoć, ali priznaje da mu je žao što to nije neko iz loze Mihailovića. On je objasnio da nema sina da ga zameni i da zato još uvek radi, kao i da ima ćerku, ali da za ovaj posao ipak treba "muška ruka".

NAJVEĆI ŽIVI SRBIN: Uručen orden čuvaru srpskog vojničkog groblja u Solunu! (VIDEO)

- Dobro je što mi je Srbija poslala Predraga, koji će me jednog dana zameniti jer neću živeti dvesta godina. On je hrabar i častan čovek - objasnio je Đorđe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    31. mart 2015 | 12:16

    Divan covek! Imala sam tu srecu i cast da ga upoznam :)

  • Kole

    31. mart 2015 | 11:55

    Dedice zivio ti nama 100 godina i vise. Ziv i zdrav ti nama bio!

  • Пеђо

    31. mart 2015 | 16:53

    Свака част.Сваки патриота треба за живота да одвоји пара и времена да би посетио Зејтинлик тј Српско војничко гробље.Те приче и та атмосфера ће вам натерати сузе на очи.Просто и једноставно У НАШИМ ВЕНАМА ТЕЧЕ ЊИХОВА КРВ..А КРВ НИЈЕ ВОДА!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA