PROSLAVA ZLOČINA: Hrvati će ove godine akciju "Oluja" slaviti dva dana i uz vojnu paradu!

Najpre bi se, u znak sećanja na oslobađanje okupiranih delova Hrvatske, 4. avgusta u Zagrebu održala velika parada Oružanih snaga Republike Hrvatske, a zatim će se 5. avgusta, već tradicionalno, u Kninu organizovati obeležavanje akcije Oluja

  • 69

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović spremna je da podrži Vladu premijera te zemlje Zorana Milanovića u nameri da se ovogodišnja proslava akcije Oluja obeleži vojnom paradom u Zagrebu, izjavio je bliski saradnik predsednice u razgovoru za Jutarnji list.

 

Na Pantovčaku tvrde da ideja o paradi dolazi od Kolinde Grabar Kitarović. Uskoro će biti 20-godišnji jubileji akcija "Bljesak" i "Oluja" pa predsednica tokom nedavnog susreta sa ministrom obrane Antom Kotromanovićem i načelnikom Glavnog stožera Dragom Lovrićem.

 

Kako tvrde na Pantovčaku, predložila da se početkom avgusta održe dve manifestacije.

 

Najpre bi se, u znak sećanja na oslobađanje okupiranih delova Hrvatske, 4. avgusta u Zagrebu održala velika parada Oružanih snaga Republike Hrvatske, a zatim će se 5. avgusta, već tradicionalno, u Kninu organizovati obeležavanje akcije Oluja.

 

Na obe manifestacije prisustvovali bi predstavnici državnog vrha, a iz kabineta predsednice stiže vrlo pomirljiva poruka.

 

- Predsednica je jako zadovoljna ako se u Vladi slažu sa njenim predlogom ovogodišnjeg obeležavanja operacija "Bljesak" i "Oluja" - naveli su iz kabineta.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobitnik

    1. april 2015 | 00:18

    Potrčite braćo da im letujemo.

  • Dr. za rock and roll

    1. april 2015 | 00:48

    G.... uvek smrdi. Pis.... im se na paradu 100 tenka jedan hilikopter. Duzina zemlje 100km siriina 25-50km. Mi plus srpska ko sve bivse zemlje yuge i jos malo

  • Adio

    1. april 2015 | 00:23

    Njemačke sluge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA