NEVREME U EVROPI UBILO 9 LJUDI: Padali betonski zidovi i stabla! (VIDEO)

Nevreme je izazvalo haos u saobraćaju, a procenjuje se da je šteta milionska. Najveći gubitak za evropske države ipak su ljudski životi koji su izgubljeni u strašnoj oluji

  • 2

Oluja je pogodila Nemačku, Austriju i Švajcarsku, a strašno nevreme je odnelo devet života. Zbog ciklona Niklas je u nekim delovima padao sneg, a vetar je bio brzine i do 192 kilometara na sat.

Nevreme je izazvalo haos u saobraćaju, a procenjuje se da je šteta milionska.

U gradu Vajmaru na ženu sa ćerkama je palo stablo, pri čemu je jedna devojčica teško povređena, a njena sestra i majka su lakše povređene. Drugi incident se dogodio u Gros Santerslebenu gde je poginuo muškarac (67) kada je na njega pao betonski zid na kućnom pragu.

U blizini Montabaura je stablo palo na vozilo na lokalnom putu i pritom ubilo putnike stare 21 i 23 godine. U Bavarskoj je poginula žena (39) na čije je vozilo palo stablo zbog strašnog nevremena. U blizini Garmiš-Partenkirhena je stablo pogodilo dva veslača kajaka stare 19 i 49 godina. Jedan od njih je teško povređen. U Berlinu je najmanje dvoje ljudi povređeno, a Severnoj Rajni Vestfaliji ozleđena su dva radnika nakon što je oluja odnela deo mosta.

U pokrajini Baden-Vurtemberg poginula su dva muškarca na putu koji je bio prekriven snegom. U Bavarskoj je nastradao muškarac na ulici dok je padao jak grad.

Oluja je ostavila užasne posledice i u Austriji i ŠvajcarskojJedan Austrijanac je pao sa merdevina dok je pokušavao da osigura tendu na terasi i zadobio je smtronosne povrede glave. U Švajcarskoj je poginuo vozač (75) na čije je vozilo palo stablo.

U Nemačkoj satima nisu funkcionisali vozovi, a oni koji su ipak bili na šinama, imali su problema i bilo je zastoja. Kod Pegnitza je voz sa 140 putnika naleteo na srušena stabla na pruzi. Mašinovođa i jedan radnik su lakše povređeni.

Više od 180 letova u Frankfurtu je kasnilo ili je bilo otkazano. U Bavarskoj su desetine hiljada domaćinstava ostale bez struje.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORKI

    1. april 2015 | 13:19

    PRIRODA UZVRAĆA. ZAKON ENERGIJA I PRINCIP TESLINOG OGLEDALA.

  • -M-

    1. april 2015 | 23:51

    Ovu vest mogu da potvrdim s obzirom da zivim u Austriji..zadnjih par dana je vreme uzasno..juce je duvao katastrofa jak vetar (122 km/h),od jutros nam se smenjuju sva cetiri godisnja doba..pola sata greje sunce a onda udari jak vetar sa velikom kolicinom snega i tako u krug...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA