PUTIN ĆE NUKLEARKAMA BRANITI KRIM: Evo šta je rekao i podigao ceo svet na noge

Ruski predsednik je upotrebio pretnju nuklearnim obračunom nad baltičkim zemljama -Letonijom, Litvanijom i Estonijom, da bi naterao NATO da se povuče sa "granica" Rusije

  • 28

Ruski predsednik Vladimir Putin zapretio nuklearnim odgovorom ukoliko NATO nastavi da gomila naoružanje u baltičkim državama, piše danas britanski list "Tajms".

BIVŠI KGB-OVAC OTKRIO PUTINOVE MRAČNE TAJNE: On je ratni zločinac, pozer i iscrpljeni lider (VIDEO)

Britanski list piše, pozivajući se na beleške sa tajnog sastanka obaveštajaca iz Moskve i Vašingtona, da je Putin upotrebio pretnju nuklearnim obračunom nad baltičkim zemljama -Letonijom, Litvanijom i Estonijom, da bi naterao NATO da se povuče sa "granica" Rusije.

Ruski bezbednosni podaci od prošlog meseca upozoravaju da je Putin spreman da odgovori silom.

Ukrajinska kriza dovela je svet bliže nuklearnom ratu nego bilo koji slučaj ranije, navodi se u tim beleškama sa tajnog sastanka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

"Tajms" navodi da, dok je Putin proslavljao godišnjicu aneksije Krima 18. marta pojavom na koncertu ispred Kremlja, grupa penzionisanih ruskih generala je sedela u Torgau, u Nemačkoj, sa grupom svojih američkih kolega.

Beleške sa tog sastanka otkrile su da će Putin svaki pokušaj preuzimanja Krima shvatiti kao objavu rata i da će preduzeti sve neophodne korake, uključujući i korišćenje nukleranog oružja, da bi zadržao kontrolu nad regionom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анти Антифа

    2. april 2015 | 15:47

    Британски лист...то је најпокаваренији народ на свету

  • zagondzija

    2. april 2015 | 15:31

    Tako je,zivio veliki PUTIN !

  • JA

    2. april 2015 | 15:31

    Naravno.Posto je referendumom Krim ujedinjen sa Rusijom,od tog momenta,Krim je sastavni deo Ruske Federacije,isto kao i Moskva ili Sankt Peterburg.A velike sile,ukoliko ih napadnes,brane se svime sto imaju,ukljucujuci i nuklearno oruzje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA