ZBOG TRŽIŠTA DROGE: Vođa navijača naredio da se likvidira Opačić?

Jovan Kecman Coja (35) je u bekstvu od kada je ranio iz pištolja radnika policije i komesara za bezbednost FK Vojvodina Dalibra Bogdanovića (38), oktobra prošle godine

  • 16

Glavni osumnjičeni u istrazi o ubistvu Nenada i Jasmine Opačić je vođa navijačke grupe "Korida" koja bodri FK Novi Sad Jovan Kecman Coja (35).

Kecman je u bekstvu od kada je ranio iz pištolja radnika policije i komesara za bezbednost FK Vojvodina Dalibra Bogdanovića (38), oktobra prošle godine, prenosi "Blic". Više puta je hapšen zbog trgovine narkoticima, razbojništava, krađe vozila, teških kraža i nelegalnog nošenja oružja.

- On je posle pucnjave u centru Novog Sada, kada je sa dva hica ranio Bogdanovića, pobegao iz Srbije. Prema našim informacijama, najpre u BiH, a zatim u Holandiju. Pretpostavljamo da je motiv, ukoliko se potvrdi da je Kecman organizovao dvostruko ubistvo, borba za prevlast na narko-tržištu Novog Sada - kaže izvor.

Kecman je i posle bekstva nastavio da se bavi švercom i prodajom heroina iz Preševa, a imao je i kontakte sa jačim dilerima iz Crne Gore. Postao je i vođa "Koride" koja se povezuje sa nasiljem i dilovanjem narkotika u Novom Sadu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Povod za pucnjavu u kojoj je Kecman ranio Bogdanovića bila je svađa oko muzike u kafani u Ulici Laze Telečkog. S obzirom na to da su se i ranije sukobljavali, svađa je ubrzo prerasla u tuču u kojoj su učestvovali i njihovi prijatelji, takođe navijači. U jednom momentu Kecman je ispred lokala izvukao pištolj, ispalio dva hica u Bogdanovića, a zatim pobegao - kaže izvor.

Tada je za Kecmanom raspisna poternica. Upucani Bogdanović ne važi za najuzornijeg policajca.

- Boganović je ranije bio lični telohranitelj Nenada Čanka, lidera LSV. Svojevremeno je radio i kao policajac, odnosno pripadnik interventne brigade, ali je zbog problematičnog karaktera i kontakata sa sumnjivim osobama, poslednjih godina raspoređen na administrativne poslove u Policijskoj upravi Novi Sad. Nedavno, kad se desila izmena u rukovodstvu FK Vojvodina, postavljen je za komesara za bezbedost ovog kluba- kaže izvor.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сима

    3. april 2015 | 07:58

    "Није најузорнији"?!"због тога је распоређен на административне послове"?!Овакво увијање у обланде морам да меморишем.

  • Petar Arsenijevic™

    3. april 2015 | 05:13

    Hoce li ova poludrzava da se dovede jednom u red ili cemo i dalje da zivimo u nekom polusvetu i da strepimo od nekih "navijaca", "kontraverznih biznismena", "politicara" i ostalog sljama sa dna drustvene lestvice?!

  • srem

    3. april 2015 | 07:49

    Fini neki ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA