≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokić i Nagetsi protiv Minesote imaju specijalno oružje!

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li će im pomoći?

  • 2
Nikola Jokić i Džamal Marej Foto: C. Morgan Engel / Getty images / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa idu ka odbrani svog NBA prstena, gde će u polufinalu konferencije igrati protiv Minesota Timbervulfsa, u po mnogima i "finalu pre finala", s obzirom na to da se radi o dve izuzetno moćne ekipe.

Denver je lako slavio protiv Lejkersa sa 4:1, dok je Minesota još lakše rutinirala Finiks Sanse sa 4:0, pa će publika imati pravu priliku da uživa u ovom meču, gde će tim iz Kolorada imati i ogromnu prednost na svom terenu.

Naime, "YahooSport" je temeljno obradio ovu temu, a čini se da će "Mile High City" imati ogromnu ulogu u svemu tome. Denver s ponosom na svojim dresovima nosi ili taj natpis ili 5.280, što predstavlja nadmorsku visinu na kojoj je grad u stopama, što je 1.609 metara.

Samim tim, drugim ekipama je dosta teže za disanje, što predstavlja samo benefit za Nagetse.

Zbog toga, dosta ekipa koje dođu u Denver imaju i određene probleme, što govori činjenica da su Nagetsi prošle sezone u svom pohodu na titulu imali skor od 10-1 na svom terenu, čime su došli do prvog prstena u istoriji franšize.

Zanimljivo je i to da je "net rating", tačnije, razlika u poenima na 100 poseda bila 8.6 poena bolja kod kuće, nego na gostovanjima od 1999/2000 sezone. Što predstavlja i ujedno najjaču prednost domaćeg terena u NBA ligi.

Tim sa drugom najvećom nadmorskom visinom je Juta Džez, koja se nalazi na oko 1.300 metara, te su zbog toga Denver i Juta jedinstveni.

Da ovo nije puko nagađanje, govori i to da su Koloradi Rokisi, odnosno, Denver Bronkosi, kao i Kolorado Avalanča dosta bolji u trčanju na svojim stadionima, nego na gostovanjima. Takođe, veoma važan faktor je i činjenica da sada ljudi u Denveru ne mogu baš često gledati utakmice svojim klubova od kuće, već moraju na stadione, što je samo doprinelo čitavom razvoju i titulama u NBA ligi, ali i SuperBoulu.

Nema šta... Denver ima jedno neverovatno oružje u svojim rukama.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo ni najbolji plejmejkeri nisu radili: Nikola Jokić, dame i gospodo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Necastivi

    3. maj 2024 | 12:02

    Kakva glupost, pa sto nisu pre bili jaki i imali takav procenat , nego dolaskom Jokica porasla nadmorska visina

  • Mihailović

    3. maj 2024 | 12:49

    Zašto onda ti timovi gube kod kuće od Denvera...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA