ŠIŠANJE PASA NAJNOVIJI HIT U BEOGRADU: Cena od 2.500 do 10.000 dinara. Evo šta dobijate za to (FOTO)

- Cene variraju od zavisnosti usluge, želje vlasnika, stanja psa i naravno - veličine. Kreću se od 2.500 do 10.000 dinara. To svakome ko ne radi ovaj posao zvuci kao laka i velika zarada, ali ima mnogo odgovornosti, strpljenja ljubavi, pažnje i mnogo rada - kaže Miloš Đondović

  • 25

Ukoliko imate ljubimca koga obožavate, za koga ne žalite da izdvojite novac ni vreme, u Beogradu postoji nekoliko salona za ulepšavanje ljubimaca, koji pored šišanja, nude i savete vezane za negu kože i dlake. U njima možete kupati i fenirati ljubimce, trimovati pse, rašćebavati ih, furminirati ih, očistiti im uši ili im iseći nokte.

U jednom od njih, salonu "Royal groom" , koji se bavi svim ovim uslugama,  ističu da su se odlučili da se samostalno bave ovim poslom 2012 godine, ali da je ključna stvar za ovaj posao ljubav koja datira od rođenja.

Miloš Đondović, vlasnik ovog salona, navodi da bez predanosti i neograničene ljubavi prema životinjama nema uslova da se obavlja ovaj posao.

- Ljubav prema psima datira jos od malih nogu. Grumer, odnosno majstor za pseće frizure, postao sam pre nekoliko godina. Priključila mi se i supruga Dijana, koja vodi drugi salon, tako da je sada ovo nama porodični biznis. Do pre nekoliko godina je bilo samo par salona za šišanje pasa i nije imalo gde da se nauci gruming, zbog toga što nije bilo popularno zanimanje. U prvi mah sam i ja odustao od toga. Onda mi je život namestio da slučajno odem za Nemačku na duži period i tamo sam upoznao Angelu, koja je bila moj mentor i naučila me prvim koracima u grumingu. Posle sam se specijalizovao u Beogradu i odlučio da otvorim svoj prvi salon u naselju Mirijevo, tako je sve krenulo - kaže nešto.

Foto: Facebook/Salon za negu pasa - "Royal Groom" Foto: Facebook/Salon za negu pasa - "Royal Groom"

Iako bi malo ko rekao, ispostavilo se da kod nas ima velikog interesovanja, pa se biznis razvijao, i danas Miloš ima dva salona, edukaciju za gruming i prodaju profesionalne opreme i kozmetike za šišanje pasa.

- Bez obzira što se non-stop bavimo tuđim ljubimcima, ne smeta nam da imamo i svojih pet,  koji su deo našeg tima i čine nam život mnogo lepšim i zanimljivijim. Ono što je bitno danas je da se svest kod građana o šišanju pasa kod vlasnika menja da shvataju da to nije hir nego jos jedna obaveza kada se odlučite da imate ljubimca. Nekada su psi ziveli u čoporu i tretmani im nisu bili potrebni, ali sada kada njihov čopor čini porodica obavezno je njihovo održavanje ne samo radi estetike, već i higijene i zdravlja pasa, tako i porodice koja ga je udomila. Ovaj zanat je u ekspanziji ali ne može svaka osoba da se bavi njim, jer pored šišanja tu su i sve druge propratne stvari koje  nisu toliko lepe i kreativne - objašnjava Đondović.

Foto: Facebook/Salon za negu pasa - "Royal Groom" Foto: Facebook/Salon za negu pasa - "Royal Groom"

On otkriva da cene variraju od toga šta vlasnik želi, kao i od stanja u kom se nalaze psi.

- Posle nekoliko hiljada ošišenih pasa uveren sam da ovaj posao može raditi uspešno jedino osoba koja voli životinje, ima strpljena i nije gadljiva. Cene variraju od zavisnosti usluge, želje vlasnika, stanja psa i naravno - veličine. Kreću se od 2.500 do 10.000 dinara. To svakome ko ne radi ovaj posao zvuci kao laka i velika zarada, ali ima mnogo odgovornosti, strpljenja ljubavi, pažnje i mnogo rada - napominje Miloš.

Foto: Facebook/Salon za negu pasa - "Royal Groom" Foto: Facebook/Salon za negu pasa - "Royal Groom"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mm

    10. april 2015 | 18:01

    Pa bas da je najnoviji hit i nije, neki se time bave i vise od dvadeset godina, neki saloni postoje i desetak godina.. farbanje pase nije nesto sto je novo i nepoznato, mozda u ovom salonu jeste..

  • Ivana

    10. april 2015 | 22:01

    Meni se ne svidja farbanje pasa. ..čemu to. ..to mi izgleda do da ga gazda zeza. ..ne treba preterati. ..

  • bike

    10. april 2015 | 18:40

    Pravite decu umesto sto setate i sisate kerove!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA