Stefanović: SAJ i PTJ postaju jedna jedinica

Prema rečima Nebojše Stefanovića, od Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Protivterorističke jedinice (PTJ) nastaće jedna, biće zadržan naziv SAJ "jer ima dužu tradiciju i bolje uređenu bazu"

  • 16

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će broj specijalnih jedinica MUP-a Srbije biti smanjen od sadašnjih dve na jednu, a da će Žandarmerija ostati posebna formacija.

Prema njegovim rečima, od Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Protivterorističke jedinice (PTJ) nastaće jedna, biće zadržan naziv SAJ "jer ima dužu tradiciju i bolje uređenu bazu", a besmisleno je menjati uniforme i ambleme.

Stefanović je u intervju za uskršnji broj "Politike" rekao da neće biti prostog spajanja jedinica, već će od pripadnika tih jedinica i drugih pripadnika MUP-a nastati nova jedinica u kojoj će biti samo najbolji.

- Nema nikakvog razloga da postoje dve jedinice, koje su potpuno iste namene i vrlo sličnog sastava. To je skupo - rekao je ministar.

On je istakao da pri tom niko neće dobiti otkaz, a da će oni koji ne ispunjavaju kriterijume biti raspoređeni u druge policijske jedinice. Stefanović je rekao da će održavanje javnog reda i mira biti organizovano drugačije i da je ideja da se smanji broj policajaca koji su angažovani na tim poslovima.

Foto: specijalne-jedinice.com Foto: specijalne-jedinice.com

- Ideja je veća upotreba Policijske brigade u Beogradu - rekao je on i dodao da bi Žandarmerija trebalo da bude više angažzovana na poslovima održavanja javnog reda i mira i da bi se tako rasteretila Interventna jedinica koja bi bila više angažovana na poslovima suzbijanja kriminala.

Što se tiče Sektora unutrašnje kontrole (SUK), Stefanović je rekao da će on biti snažnije definisan.

Foto: specijalne-jedinice.com Foto: specijalne-jedinice.com

- SUK će imati veće nadležnosti u kontrolisanju policajaca, ali i drugih službenika koji rade u Ministarstvu, što će podrazmevati i kontrolu njihovih imovinskih karata, to jest načina života - rekao je Stefanović.

On je još rekao da bi ovakva Unutrašnja kontrola trebalo da zaživi u punoj meri u narednih godinu dana.

(Telegraf.rs / Tanjug, Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    11. april 2015 | 07:43

    kako je krenulo 2002-te do danas, od vojske do policije spascemo na lovacko udruzenje

  • Veljo

    11. april 2015 | 11:04

    Ono što rade zadnjih 15 godina je uništavanje srpske vojske i tehnike i elitnih jedinica i tajnih službi.uništavanje ekonomije i lomljenje srpskog duha čak su udarili i na crkvu jer žele da osiguraju da srbi nikad više ne ustanu i da budemo jedan slabasni bezvoljni narod jedne krnje države koju vode u eu.naša srbija i srpstvo okolo srbije je okupirano.mi smo jedini narod koji je izgubio u ovim ratovima.izgubio je teritorije dje su srbi bilu većina i izlaz na more.oteli nam kosmet a oce i vojvodinu i rašku i mi još idemo u eu kao na jamu.ali narod će se na kraju pitati

  • Vasa

    11. april 2015 | 08:29

    Tako je Ministre angažuj Žandarmeriju malo više do sada je radila po dve utakmice dnevno a od sada neka radi po tri...Šta je 12 sati stajanja u mestu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA