APOKALIPSA U BELORUSIJI: Oluja nosi sve pred sobom, DAN JE POSTAO NOĆ! (FOTO) (VIDEO)

Stanovnici Soligorska, koji je od Minska udaljen oko 120 kilometara, istovremeno su bili uplašeni ali i oduševljeni fenomenom koji je pogodio Belorusiju

  • 4

"Apokaliptična" oluja protutnjala je kroz nekoliko oblasti Belorusije uključujući i glavni grad Minsk. Međutim, u Soligorsku su oblaci bili toliko crni da su potpuno blokirali sunčevu svetlost dok je jak vetar u grad doneo pesak.

HAOS: Peščana oluja blokirala Peking, Kinezi se plaše smaka sveta! (FOTO) (VIDEO)

Stanovnici Soligorska, koji je od Minska udaljen oko 120 kilometara, istovremeno su bili uplašeni ali i oduševljeni fenomenom koji je pogodio Belorusiju. Oko pet sati posle podne u ponedeljak, mrak se nadvio nad gradom u kom živi oko 100.000 stanovnika. Oni koji su se zatekli van svojih domova, požurili su da se sakriju od stravične peščane oluje.

U nekim delovima grada ljudi nisu mogli da se kreću bez baterijskih lampi kada je nestalo struje. Velika količina vode uz jak vetar, izazvala je štetu na beloruskom energetskom sistemu i brojnim građevinama.

Iako je priroda "besnela" i u glavnom gradu, u Minsku nije proglašavana vanredna situacija.

Oluja epskih razmera je rezultat uticaja hladnog fronta kod ukrajinsko-beloruske granice koji se kretao ka Karpatima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA