Rukovao se sa profesorom Milenićem, pa mu polomio jagodičnu kost i vilicu!

Policija je par sati nakon događaja uhapsila I. V. (49), zbog sumnje za napad na Milenića, koga je odranije poznavao

  • 0

Pre mučkog prebijanja, napadač na profesora Sašu Milenića, bivšeg predsednika Skupštine grada Kragujevca, rukovao se sa njim na stepeništu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Potom ga je dva puta udario u glavu, oborio i šutnuo ga u lice, kaže jedan od svedoka događaja.

Milenić će biti operisan zbog višestrukih preloma leve strane lica, izjavio je Viktor Krstić, maksiofacijalni hirurg Klinike za otorinoralingologiju KC Kragujevac.

Prebijenom srpskom političaru polomljena jagodična kost, napadač uhapšen!

- Milenić ima višestruki prelom jagodične kosti, gornje vilice i kosti očne duplje, kao i nagnječenja mekih tkiva lica i hiruški će biti zbrinut, rekao je Krstić dodajući da je Milenićevo zdravstveno stanje trenutno dobro.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

PRETUČEN bivši predsednik Skupštine grada Kragujevca!

Policija je par sati nakon događaja uhapsila I. V. (49), zbog sumnje za napad na Milenića, koga je odranije poznavao. Saša Milenić je sinoć oko 19 sati izašao iz zgrade Prve gimnazije, nakon nastavničkog veća, i počeo da razgovara sa kolegama na stepeništu škole.

- I Milenić i mi ostali, odranije smo znali I.V. iz grada, malo po njegovoj struci, malo po prirodi. Prišao je Saši i čak su se rukovali. Saša mu se obraćao uljudno, kao i uvek svima. I.V. je u jednom momentu počeo Sašu da propituje zašto mu nije pomogao oko posla, nekog radnog mesta. Postajao je sve nervozniji, ali nismo se nadali napadu jer je I.V. inače nervozan. Ne sećam se trenutka kada je I.V. prvi put udario Sašu - kaže svedok događaja.

Foto: Tanjug/Miloš milivojević Foto: Tanjug/Miloš milivojević

- Posle možda dva udarca u glavu, Saša je pao. Nije stigao ni rukom da zaštiti lice, a sa betona nije mogao da ustane jer je od ranije imao problema sa kičmom i nogom. I. V. je prišao i jednom ga šutnuo u glavu. Mi smo ga sve vreme vukli da bi ga odvojili od Saše, drugi su vukli Sašu da ga sklone - nastavlja on.

- Jedva smo uspeli. Milenićevo lice bilo je potpuno krvavo, đaci koji su se našli na trgu počeli su da vrište i viču - kaže jedan od svedoka događaja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Saša Milenić danas nije teo da razgovara sa novinarima, niti da ga bilo ko fotografiše u stanju u kome je.

- To je odbio zbog razloga koji svaki roditelj i svaki čovek razume- ne želi da ga njegova deca gledaju u stanju u kome je na novinskim fotografijama, rekao je Zoran Palčić, zadužen za odnose sa medijima ispred ZZŠ.

Veroljub Stevanović, prvi čovek ZZŠ, rekao je da je Milenić poslednja osoba u stranci za koju bi ikada pomislio da će ga neko fizički napasti na ulici.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Pre bih očekivao da mene neko napadne i čak bi mi bilo logičnije. Milenić je na političkoj sceni i među Kragujevčanima poznat kao čovek koji najveće rasprave i nesporazume rešava logikom i rečima, i nikada teškim rečima. Meni bi možda mogla, i dešavalo se, da se omakne koja teška reč u žučnim raspravama. Saši nikada, kategoričan je Stevanović dodajući da ne zna šta je motiv napada.

Uhapšeni napadač na Milenića je muzičar koji je nekada svirao u poznatom gradskom bendu, po zanimanju agronom, bez posla. U stranci Zajedno za Šumadiju kažu da nikada nije bio njihov član, a da ne znaju da li je i gde politički aktivan.

(M. Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA